Scroll Top

Позив за учешће – Међународна научна конференција Партиципативне праксе извођачких уметности у дигиталном добу / 6-8. април 2022.

Poziv-za-konferenciju-450x300
}}

Позив за учешће – Међународна научна конференција Партиципативне праксе извођачких уметности у дигиталном добу / 6-8. април 2022.

Хибридна међународна конференција (уживо и онлајн) коју организује Универзитет уметности у Београду, у сарадњи са Центром за интердисциплинарне извођачке уметности Универзитета града Бирмингема, Велике Британија.

Куратори конференције: проф. др ум. Иван Правдић и проф. др Александар Дунђеровић

Изазови са којима се суочавамо у последњих неколико година донели су значајне промене у пракси извођачких уметности, образовању и уметничким истраживањима. Пандемија изазвана Кoрона вирусом, снажно је утицала на креативне индустрије, а позоришта и други јавни простори на глобалном нивоу били су затворени током већег дела 2020. и 2021. године. Промене у колективној свести у вези са еколошким, етичким и културним променама, деколонизацијом, инклузијом, разноврсношћу и технолошким иновацијама, развиле су нове начине размишљања у погледу продукције позоришних представа и прелазак на онлајн технологију.

Конференција има за циљ да испита развој и истражи дигиталне уметности и дигиталне извођачке праксе у актуелном тренутку. У том смислу, научници и практичари из свих домена интердисциплинарних извођачких уметности су позвани да допринесу својим радовима који ће бити изазов и провокација за дебату у вези са једном или више предложених тема.

Радни језици конференције су енглески и српски.

Рок за подношење пријава је 21. март 2022.

Информације о конференцији можете наћи на страници:
http://www.arts.bg.ac.rs/dpa-conference

Пријаве слати на е-маил адресу: art.conference@arts.bg.ac.rs 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.