Poziv za učešće – Međunarodna naučna konferencija Participativne prakse izvođačkih umetnosti u digitalnom dobu / 6-8. april 2022.

Poziv-za-konferenciju-450x300
}}

Poziv za učešće – Međunarodna naučna konferencija Participativne prakse izvođačkih umetnosti u digitalnom dobu / 6-8. april 2022.

Hibridna međunarodna konferencija (uživo i onlajn) koju organizuje Univerzitet umetnosti u Beogradu, u saradnji sa Centrom za interdisciplinarne izvođačke umetnosti Univerziteta grada Birmingema, Velike Britanija.

Kuratori konferencije: prof. dr um. Ivan Pravdić i prof. dr Aleksandar Dunđerović

Izazovi sa kojima se suočavamo u poslednjih nekoliko godina doneli su značajne promene u praksi izvođačkih umetnosti, obrazovanju i umetničkim istraživanjima. Pandemija izazvana Korona virusom, snažno je uticala na kreativne industrije, a pozorišta i drugi javni prostori na globalnom nivou bili su zatvoreni tokom većeg dela 2020. i 2021. godine. Promene u kolektivnoj svesti u vezi sa ekološkim, etičkim i kulturnim promenama, dekolonizacijom, inkluzijom, raznovrsnošću i tehnološkim inovacijama, razvile su nove načine razmišljanja u pogledu produkcije pozorišnih predstava i prelazak na onlajn tehnologiju.

Konferencija ima za cilj da ispita razvoj i istraži digitalne umetnosti i digitalne izvođačke prakse u aktuelnom trenutku. U tom smislu, naučnici i praktičari iz svih domena interdisciplinarnih izvođačkih umetnosti su pozvani da doprinesu svojim radovima koji će biti izazov i provokacija za debatu u vezi sa jednom ili više predloženih tema.

Radni jezici konferencije su engleski i srpski.

Rok za podnošenje prijava je 21. mart 2022.

Informacije o konferenciji možete naći na stranici:
http://www.arts.bg.ac.rs/dpa-conference

Prijave slati na e-mail adresu: art.conference@arts.bg.ac.rs 

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.