Scroll Top

Музичке радионице за импровизацију и колективно стваралаштво

Radionice fotka 1
}}

Музичке радионице за импровизацију и колективно стваралаштво
Радионице
8. и 9. новембар 2018.
Косовска 33
Академија уметности

Позивамо све заинтересоване инструменталисте да нам се придруже на отвореним радионицама које се организују у оквиру програма за размене уметника.

Два гостујућа уметника, Ксавери Војцински – контрабас (Пољска) и Силвестер Миклос – бубњеви (Мађарска, Србија), у сарадњи са саксофонисткињом, композиторком и професорицом музике, Јасном Јовићевић (АРТРУСТ), одржаће две отворене радионице импровизације и заједничког свирања:

Радионица 1 – четвртак, 8.11. од 12.30-14.00
Отворена радионица за перкусионисте, контрабасисте и челисте, коју воде Силвестер Микош и Ксавери Војцински. Намењена је свим перкусионистима класичне или џез музике, те контрабасистима и виолончелистима, заинтересованим за развијање импровизације и методе свирања у ритам секцији.

Радионица 2 – петак, 9.11. од 12.30-14.00
Отворена радиница за све инструменталисте који су заинтересовани за основе импровизације, методу како започети прелазак из писане музику у импровизацију, али и за оне који желе испробати нови приступ. Такође, учесници ће се упознати са уметничким истраживањем везаним за свесност о телу, даху и звуку који производимо, те на основу њих градимо садржај импровизације и колективни музички израз. Радионицу води саксофонисткиња и композиторка Јасна Јовићевић.

Место одржавања радионица је у просторима Академије уметности у Новом Саду (Косовска 33), у студију студената аудио и музичке продукције.

Више о радионицама и музичарима можете прочитати ОВДЕ.

Организатори радионица су Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Удружење грађана АРТРУСТ, Културни центар Новог Сада, уз подршку Академије уметности у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.