Музичке радионице за импровизацију и колективно стваралаштво

Radionice fotka 1
}}

Музичке радионице за импровизацију и колективно стваралаштво
Радионице
8. и 9. новембар 2018.
Косовска 33
Академија уметности

Позивамо све заинтересоване инструменталисте да нам се придруже на отвореним радионицама које се организују у оквиру програма за размене уметника.

Два гостујућа уметника, Ксавери Војцински – контрабас (Пољска) и Силвестер Миклос – бубњеви (Мађарска, Србија), у сарадњи са саксофонисткињом, композиторком и професорицом музике, Јасном Јовићевић (АРТРУСТ), одржаће две отворене радионице импровизације и заједничког свирања:

Радионица 1 – четвртак, 8.11. од 12.30-14.00
Отворена радионица за перкусионисте, контрабасисте и челисте, коју воде Силвестер Микош и Ксавери Војцински. Намењена је свим перкусионистима класичне или џез музике, те контрабасистима и виолончелистима, заинтересованим за развијање импровизације и методе свирања у ритам секцији.

Радионица 2 – петак, 9.11. од 12.30-14.00
Отворена радиница за све инструменталисте који су заинтересовани за основе импровизације, методу како започети прелазак из писане музику у импровизацију, али и за оне који желе испробати нови приступ. Такође, учесници ће се упознати са уметничким истраживањем везаним за свесност о телу, даху и звуку који производимо, те на основу њих градимо садржај импровизације и колективни музички израз. Радионицу води саксофонисткиња и композиторка Јасна Јовићевић.

Место одржавања радионица је у просторима Академије уметности у Новом Саду (Косовска 33), у студију студената аудио и музичке продукције.

Више о радионицама и музичарима можете прочитати ОВДЕ.

Организатори радионица су Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Удружење грађана АРТРУСТ, Културни центар Новог Сада, уз подршку Академије уметности у Новом Саду.

Сличне вести