Muzičke radionice za improvizaciju i kolektivno stvaralaštvo

Radionice fotka 1
}}

Muzičke radionice za improvizaciju i kolektivno stvaralaštvo
Radionice
8. i 9. novembar 2018.
Kosovska 33
Akademija umetnosti

Pozivamo sve zainteresovane instrumentaliste da nam se pridruže na otvorenim radionicama koje se organizuju u okviru programa za razmene umetnika.

Dva gostujuća umetnika, Ksaveri Vojcinski – kontrabas (Poljska) i Silvester Miklos – bubnjevi (Mađarska, Srbija), u saradnji sa saksofonistkinjom, kompozitorkom i profesoricom muzike, Jasnom Jovićević (ARTRUST), održaće dve otvorene radionice improvizacije i zajedničkog sviranja:

Radionica 1 – četvrtak, 8.11. od 12.30-14.00
Otvorena radionica za perkusioniste, kontrabasiste i čeliste, koju vode Silvester Mikoš i Ksaveri Vojcinski. Namenjena je svim perkusionistima klasične ili džez muzike, te kontrabasistima i violončelistima, zainteresovanim za razvijanje improvizacije i metode sviranja u ritam sekciji.

Radionica 2 – petak, 9.11. od 12.30-14.00
Otvorena radinica za sve instrumentaliste koji su zainteresovani za osnove improvizacije, metodu kako započeti prelazak iz pisane muziku u improvizaciju, ali i za one koji žele isprobati novi pristup. Takođe, učesnici će se upoznati sa umetničkim istraživanjem vezanim za svesnost o telu, dahu i zvuku koji proizvodimo, te na osnovu njih gradimo sadržaj improvizacije i kolektivni muzički izraz. Radionicu vodi saksofonistkinja i kompozitorka Jasna Jovićević.

Mesto održavanja radionica je u prostorima Akademije umetnosti u Novom Sadu (Kosovska 33), u studiju studenata audio i muzičke produkcije.

Više o radionicama i muzičarima možete pročitati OVDE.

Organizatori radionica su Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, Udruženje građana ARTRUST, Kulturni centar Novog Sada, uz podršku Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.