Scroll Top

Позив за учешће 12. Мостар филм фестивалу

mostar film festival
}}

Позив за учешће 12. Мостар филм фестивалу
27. новембра до 03. децембра 2018.
Мостар

Мостар филм фестивал ове године одржава се у периоду од 27. новембра до 03. децембра 2018. године.

Фестивал ће ове године у такмичарском програму понудити остварења из: Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе који ће се такмичити за награде „Стабло љубави“ за најбоља глумачка остварења, главна мушка и главна женска улога.

Овогодишње издање фестивала који је од прошле године добио и међународни карактер са увођењем програма европског филма под називом „Between the rivers“ у оквиру којег ће се приказати комерцијално атрактивна остварења из неколико европских земаља те се борити за награду у виду регионалне кино дистрибуције на простору Балкана те се шири за још један атрактивни програм под називом „Ретроспектива“ у којем ће се ове године приказати класици једног од великих аутораса подручја некадашње Југаславије.

Тако и ове године, као и претходних ћемо доделити награду за животно дело “Стабло љубави” на церемонији свечаног отворења 27. децембра у ХКД Херцег Стјепан Косача пред званицама из друштвено политичког живота Мостара и БиХ, те филмских професионалаца из региона као гостију Фестивала.

Ту су и врло атрактиван документарни програм, студентски програм те радионица Masterclass за студенте глуме институционалних факултета и академија из региона са предавањима еминентних уметника међу којима ће, конкретно, ове године бити: Анила Гајевић, Станко Бабић и Звонимир Румболт.

За породице фестивал је смо припремио „Фамилy wеекенд“ са пројекцијама чак четири репрезентна дечија наслова, а пословни сегмент фестивала под називом „Balkan Cinema Meeting“ ће бити фокусиран на регионалну филмску индустрију.

Отворени позив факултетима/академијама за учешће налази се ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.