Изложба ГРАФИКА И ЦРТЕЖ

image003
}}

Изложба ГРАФИКА И ЦРТЕЖ
Студенти Катедре за графику и графичког одсека Факултета ликовних уметности
Четвртак, 29. март 2018. у 12.00
Галерија Факултета ликовних уметности
Кнез Михаилова 53
Београд

Изложба студената Катедре за графику Департмана ликовне уметности и графичког одсека Факултета ликовних уметности у Београду биће свечано отворена у четвртак, 29. марта 2018. у 12 часова у Галерија Факултета ликовних уметности у Београду.

Сарадња Катедре за графику Академије уметности у Новом Саду и Графичког одсека Факултета ликовних уметности у Београду остварена је на иницијативу проф. Биљане Вуковић (ФЛУ) и проф. Анице Радошевић (АУНС).

Од 2012. године једном годишње ове две блиске институције, а блиске су и у географском смислу и по својим образовним циљевима, приређују заједничку изложбу на којој се представљају млади ствараоци. То је прилика да се студенти међусобно упознају и да успоставе контакте са својим колегама. Овај сусрет је такође и прилика да наставници размене своја педагошка искуства. Пракса да се Београд и Нови Сад наизменично, од године до године, смењују као домаћини изложбе доприноси повезивању ове две културне средине.

Концепт  саме изложбе заснован је на органској повезаности црежа и графике. Циљ изложбе је промовисање значаја и вредности цртежа, који графичарима не служи само као предложак за рад у графици, већ је медиј у коме се развија визуелно размишљање.

 

 

Сличне вести