Scroll Top

Изложба ГРАФИКА И ЦРТЕЖ

image003
}}

Изложба ГРАФИКА И ЦРТЕЖ
Студенти Катедре за графику и графичког одсека Факултета ликовних уметности
Четвртак, 29. март 2018. у 12.00
Галерија Факултета ликовних уметности
Кнез Михаилова 53
Београд

Изложба студената Катедре за графику Департмана ликовне уметности и графичког одсека Факултета ликовних уметности у Београду биће свечано отворена у четвртак, 29. марта 2018. у 12 часова у Галерија Факултета ликовних уметности у Београду.

Сарадња Катедре за графику Академије уметности у Новом Саду и Графичког одсека Факултета ликовних уметности у Београду остварена је на иницијативу проф. Биљане Вуковић (ФЛУ) и проф. Анице Радошевић (АУНС).

Од 2012. године једном годишње ове две блиске институције, а блиске су и у географском смислу и по својим образовним циљевима, приређују заједничку изложбу на којој се представљају млади ствараоци. То је прилика да се студенти међусобно упознају и да успоставе контакте са својим колегама. Овај сусрет је такође и прилика да наставници размене своја педагошка искуства. Пракса да се Београд и Нови Сад наизменично, од године до године, смењују као домаћини изложбе доприноси повезивању ове две културне средине.

Концепт  саме изложбе заснован је на органској повезаности црежа и графике. Циљ изложбе је промовисање значаја и вредности цртежа, који графичарима не служи само као предложак за рад у графици, већ је медиј у коме се развија визуелно размишљање.

 

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.