Scroll Top

Свечани пријем за најбоље студенте Универзитета у Новом Саду

28012021- Milosevic_dodela nagrada-45
}}

Свечани пријем за најбоље студенте Универзитета у Новом Саду

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је свечани пријем у Холу Покрајинске владе за најбоље студенте Универзитета у Новом Саду.

Поздрављајући присутне, секретар Милошевић је истакао да су награђени студенати препознати по квалитету наставно-научне делатности, али и по својим културним, спортским и хуманитарним активностима.
„Реч је о личностима које су, већ сада свесне своје мисије, независне, слободне и одговорне. Студенти нису само вредно учили, већ су радили на креирању амбијента који говори да су изнад свега стваралачка бића спремна да све своје квалитете подреде широј друштвеној заједници“, казао је секретар Милошевић и додао да имати просек десет у току студирања представља савршенство талента и рада и да зато свима који су у томе успели од срца честита.

Говорећи о добитницима признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима која су уручена студентима Академије уметности, Милошевић је рекао да би сва наша размишљања о праву, економији, слободама и демократији било лакше разумети ако бисмо их посматрали кроз призму лепоте, као савршенства самог по себи.

„Онај ко гледа или ослушкује лепоту, он верује у универзалне вредности. Зато препоручујем да се сви ми више бавимо лепотом, а тиме и нашом извеснијом будућношћу“, нагласио је секретар.
На основу одлуке Сената Универзитета у Новом Саду, најуспешнији студенти добитници су награда у школској 2019/2020. у неколико категорија, а то су: Награда за најбољег студента Универзитета, Награда за студента генерације у појединим наставно-научним областима, Признање за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима и Награда „Александар Саша Поповић“.

Награда за студента генерације у области уметности додељена је Катарини Милутиновић, a признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима у школској 2019/2020. години додељена су: Андријани Пантић, Иви Димитријевић, Валерији Вуксановић, Андреју Балажу и Илији Станковићу.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.