Scroll Top

Редитељ и професор Роди Богава из Њујорка на Академији уметности

poster strom b2 flat
}}

Радионица за студенте
Редитељ и професор Роди Богава из Њујорка
Среда, 29. август 2018. у 16.00
Учионица бр. 1
Косовска 33
Академија уметности

Роди Богава, редитељ и професор на предмету Медијске уметности на Универзитету у Њу Џерзију (New Jersey city University) и дугогодишњи сарадник на постдипломском програму Бард Колеџа (Bard College)  из Њујорка одржаће радионицу и предавање за студенте Академије уметности у среду, 29. августа 2018. са почетком у 16 часова у учионици бр. 1 у објекту Академије уметности који се налази у Косовској 33.

Редитељ Роди Богава гостује у Новом Саду поводом регионалне премијере филма “Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and Hipgnosis” који је привукао пажњу публике и критичара широм света.

Документарац који ће новосадска публика премијерно имати прилике да погледа у петак, 31. августа 2018. у 20 часова у Културном центру Града Новог Сада је део архиве Музеја модрене уметности у Њујорку (МОМА) где је био пропраћен са великим интересовањем.

Филм “Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and Hipgnosis” прати живот и дело Сторма Торгерсона, који је радио култне омоте ЛП плоча, које су обележиле један период глобалне популарне културе.

Пинк Флојд „Dark side of the moon“, Led Cepelin „Houses of the Holy“ су само неки од најупечатљивијих дела. Торгерсон је избегавао манипулације рачунаром и креирао је огромне сетове и сценографије, да би реализовао своје идеје вођен мотом “do it for real”. Само за омот албума Пинк Флојда постављено је 765 кревета на плажи.

Овај документарац садржи интимне интервјуе и снимке Торгерсона заједно са музичарима са којима је радио укључујући Дејвида Гилмора и Ника Месона  из Пинк Флојда, Роберта Планта, Питера Гејбријела и многе друге.

Програм се реализује у оквиру „Калеидоскопа културе“ – нове велике платформе Фондације „Нови Сад 2021″ која повезује уметнике, установе културе, невладине организације, грађане тј. публику из Новог Сада и околине и посетиоце нашег града.

Биографију редитеља и професора Роди Богаве можете погледати ОВДЕ.

Филм “Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and Hipgnosis”

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.