Scroll Top

Филм „Кристина“ докторанда Николе Спасића селектован на Међународном филмском фестивалу у Марсеју – FIDMarseille

Foto film Kristina
}}

Филм „Kristina“ докторанда Николе Спасића селектован на Међународном филмском фестивалу у Марсеју – FIDMarseille

Дугометражни филм „Кристина“ докторанда Николе Спасића селектован је на Међународни филмски фестивал у Марсеју – FIDMarseille у категорију првих филмова.

У питању је 33. издање овог цењеног европског фестивала ауторског филма посвећеног промоцији нових филмских израза и у селецију су уврштени и играни и документарни филмови.

Фестивал траје од 5. до 11. јула, а програм је сачињен од 130 филмова које ће погледати око 25 000 гледалаца, у биоскопима, позориштима, библиотекама, уметничким галеријама и амфитеатрима на отвореном широм града.

Фестивал представља велики број светских премијера, као и првих филмова.

Филм је урађен у докуфикцијском руху, који је и тема доктората Николе Спасића под менторством професора Саболча Толнаиа.

У раду на филму су учествовали и студенти и бивши студенти Академије уметности Нови Сад:  Ђорђе Стевановић, Јелена Галовић, Јован Радаковић, Предраг Ђорђевић, Милош Милошевић, Милена Бркић, Тамаш Пастор  и Владимир Максимовић.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.