Отварање изложбе „Медитеран некад и сад“

Najava 2 Radni sastanak 1
}}

Отварање изложбе „Медитеран некад и сад“
Четвртак, 02. август 2018. у 20.00
Галерија Спомен – збиркa Павлe Бељанкски

Изложба „Медитеран некад и сад“  биће свечано отворена у чествртак, 02. августа 2018. са почетком у 20 часова у Гаерији Спомен –збирке Павла Бељанкског. Изложба је реализована у сарадњи Академије уметности и Спомен-збирке Павла Бељанског.

Изложба „Медитеран некад и сад“ конципирана је као истраживачки процес, праћен кроз радне састанке, анализу радова у оквиру главне поставке изложбе „Медитеран у делима из колекције Павла Бељанског” и реализацију новонасталих радова студената учесника.

У поменутој изложби излагаће осам студената са основних академских студија Департмана ликовних уметности: Александра Новаковић, Милена Херцег, Јелена Бурсаћ, Наталија Ранковић, Александра Булајић, Растко Лечић, Адриен Ујхази и Вукашин Радушки. Аутор концепта је Јасмина Јакшић Субић, виши кустос Спомен-збирке, а координатори проф. др Горан Деспотовски и Ана Вртачник, стручни сарадник.

Током трајања изложбе, 9. августа 2018. биће реализована и трибина на тему „Медитеран некад и сад“ са почетком у 19:30 часова, на којој ће се разменити утисци о међугенерацијским сличностима и различитостима у схватању Медитерана и уметничких интерпретација.

Реализацију изложбе омогућили су Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине и Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а биће отворена до 19. августа 2018. године.

Сличне вести