Scroll Top

Предавање у оквиру пројекта “Lend Art у Војводини – Реконструкција” гост уметник Славко Богдановић

grupa_kod
}}

Предавање у оквиру пројекта “Lend Art у Војводини – Реконструкција” гост уметник Славко Богдановић
Среда, 09.11.2022. у 10.00
Просторије Катедре за нове ликовне медије
Ђуре Јакшића 7

Предавање гостујућег уметника Славка Богдановића у оквиру овогодишњег Lend Art пројекта одржаће се у среду 9. 11. 2022. у просторијама Нових ликовних медија (Ђуре Јакшића 7) са почетком у 10 часова. Професор Славко Богдановић ће том приликом причати о уметности Lend Art-a у оквиру своје уметничке праксе, о групи KOD и својим новијим уметничким радовима.

Професор Славко Богдановић (1948, Ниш) је један од оснивача Групе KOD заједно уз Мирослава Мандића, Мирка Радојичића, Слободана Тишму, Јанеза Коцијанчића и Бранка Андрића.

Група KOD је новосадска концептуална уметничка група настала 1970 година прошлог века. Бавили су се уметношћу која ће бити означена, упоредо са другим, истог усмерења уметничким настојањима у Словенији, Хрватској и мало касније у Београду, термином “нова уметничка пракса”, како би се указало на различитост и другост од онога што се данас назива “социјалистичким модернизмом”.

У питању је феномен војвођанског текстуализма, те постобјектне и концептуалне уметности. Славко Богдановић је и аутор монографије “Дивља слобода уметничке авангарде”.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.