Scroll Top

Изложба студентских радова насталих у оквиру специјалистичких студија “Скулптура у теракоти“

Terra
}}

Изложба студентских радова
Специјалистичке студије “Скулптура у теракоти“

Изложба скулптура и инсталација Милице Милиновић и Лазара Марковића, студената прве генерације уписане на специјалистичке студије, биће одржана у простору Културне станице Свилара, Ђорђа Рајковића 6б.

Отварање изложбе заказано је за четвртак 12. децембар 2019. у 19 часова, а током трајања изложбе планирана су четири догађаја у истом простору
Вођење кроз изложбу заказано је за петак 13. децембра 2019. у 12 часова. Кроз изложбу ће водити Милица Милиновић и Лазар Марковић, аутори радова.
Радионица за децу биће одржана у понедељак 16. децембра 2019. Радионицу ће водити доц. Никола Мацура и доц. др Мирјана Благојев, Јован Блат, Сања Радусин и Игор Смиљанић, стручни сарадници на Катедри за вајарство Академије уметности. Током радионице полазници ће имати прилику да се упознају са теракотом као вајарским материјалом и могућностима њене употребе.

Презентација програма “Скулптура у теракоти“ Академије уметности Нови Сад одржаће се у уторак 17.12. 2019. у 12 часова. О програму ће говорити доц. др Мирјана Благојев и доц. Никола Мацура шеф програма и шеф Катедре за вајарство и Јован Блат, стручни сарадник на Катедри за вајарство.

Јавна дискусија са темом „Могућности употребе теракоте као традиционалног вајарског материјала у савременој скулптури и инсталацији“ заказана је за среду 18.12. 2019. у 12 часова. Учествују Слободан Којић, вајар и директор Центра за ликовну и примењену уметност Terra Кикинда, Светлана Младенов, историчар уметности и доц. Никола Мацура и учесник 37. Симпозијума Terra.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.