Scroll Top

ПРОСЛАВА ЧЕТРДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

61

ПРОСЛАВА ЧЕТРДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

Академија уметности Универзитета у Новом Саду прославља ове године четрдесету годишњицу постојања. Скупштина Аутономне Покрајине Војводине је пре четрдесет година 22. априла донела одлуку о оснивању високошколске установе која ће деловати у области музичке, ликовних и драмских уметности. Са својих преко педесет студијских програма на основним и мастер студијама и преко 800 студената новосадска Академија уметности је данас једна од водећих уметничких установа високог образовања у региону.

Централна прослава обележавања 40. годишњице Академије уметности ће се одржати у уторак 22. априла 2014. и обухвата свечану академију у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“ са почетком у 12 часова и концерт Симфонијског оркестра Академије уметности, Војвођанског мешовитог хора и Мешовитог хора Академије уметности који почиње у 20 часова у новосадској Синагоги.

Осим централне прославе, у периоду од 14. до 29. априла, Академија ће циклусом догађаја обележити свој 40. рођендан и то ће бити прилика да се још једном потврди њен квалитет и домети у високошколском образовању у области уметности како пред широком тако и пред стручном јавношћу.

Детаљан програм прославе можете погледати овде.

ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.