Позив за пријављивање на копродукциони форум WHEN EAST MEETS WEST 2018

#
}}

Kопродукциони форум
When East Meets West
21. и 23. јануар 2017.

Предстојеће издање копродукционог форума When East Meets West (WEMW), заказано за период између 21. и 23. јануара наредне године, лансираће нови двоструки фокус East & West и на једном месту окупиће више од 400 филмских професионалаца из више од 30 земаља, а посебан нагласак ове године биће на нордијским и земљама југоисточних делова Европе.

У плану је да буде одабрано 20 пројеката који ће том приликом бити представљени. Крајњи рок за пријаву пројеката у фази развоја је 31. октобар. 2017.

Званични и утврђени критеријуми предвиђају да:
– Пројекти морају бити дугометражни играни филмови или документарци са најмање 15% обезбеђеног укупног буџета филма;
– Пројекти из нордијских земаља требало би да буду копродукције или да имају копродукциони потенцијал са земљама Југоисточне Европе или Италијом;
– Пројекти из земаља Југоисточне Европе (ово се односи на Албанију, Босну и Херзеговину, Бугарску, Хрватску, Грчку, Македонију, Црну Гору, Србију и Словенију) требало би да буду копродукције или да имају копродукциони потенцијал са нордијским земљама или Италијом;
– Пројекти из свих осталих земаља требало би да буду копродукције или да имају копродукциони потенцијал са нордијским земљама, земљама Југоисточне Европе или Италијом;
– Све пријаве морају да обухвате следеће: попуњен пријавни лист, тритмент на енглеском (максималне дужине од 5-8 страна), финансијски план, тизер предатог пројекта или претходне филмске радове истог редитеља. Да бисте пријавили пројекат нужно је да направите властити профил и попуните формулар ОВДЕ.

Крајњи рок за пријаву је 31. октобар, а пројекти ће бити одабрани средином децембра, а изабраним продуцентима ће тада бити понуђене индустријске WEMW акредитације.

Такође, уз EAVE стипендију, FLOW постпрдукциону награду, ЕWА – награду Европске аудиовизуелне мреже (новчана награда за редитељке) и награду Продуцентске мреже, сви одабрани пројекти надметати и за потпуно нову награду Филмског центра Србије за развој пројекта у износу од 3.000 евра за најбољи пројекат.

Сродне вести