Scroll Top

Позив за пријављивање на копродукциони форум WHEN EAST MEETS WEST 2018

West
}}

Kопродукциони форум
When East Meets West
21. и 23. јануар 2017.

Предстојеће издање копродукционог форума When East Meets West (WEMW), заказано за период између 21. и 23. јануара наредне године, лансираће нови двоструки фокус East & West и на једном месту окупиће више од 400 филмских професионалаца из више од 30 земаља, а посебан нагласак ове године биће на нордијским и земљама југоисточних делова Европе.

У плану је да буде одабрано 20 пројеката који ће том приликом бити представљени. Крајњи рок за пријаву пројеката у фази развоја је 31. октобар. 2017.

Званични и утврђени критеријуми предвиђају да:
– Пројекти морају бити дугометражни играни филмови или документарци са најмање 15% обезбеђеног укупног буџета филма;
– Пројекти из нордијских земаља требало би да буду копродукције или да имају копродукциони потенцијал са земљама Југоисточне Европе или Италијом;
– Пројекти из земаља Југоисточне Европе (ово се односи на Албанију, Босну и Херзеговину, Бугарску, Хрватску, Грчку, Македонију, Црну Гору, Србију и Словенију) требало би да буду копродукције или да имају копродукциони потенцијал са нордијским земљама или Италијом;
– Пројекти из свих осталих земаља требало би да буду копродукције или да имају копродукциони потенцијал са нордијским земљама, земљама Југоисточне Европе или Италијом;
– Све пријаве морају да обухвате следеће: попуњен пријавни лист, тритмент на енглеском (максималне дужине од 5-8 страна), финансијски план, тизер предатог пројекта или претходне филмске радове истог редитеља. Да бисте пријавили пројекат нужно је да направите властити профил и попуните формулар ОВДЕ.

Крајњи рок за пријаву је 31. октобар, а пројекти ће бити одабрани средином децембра, а изабраним продуцентима ће тада бити понуђене индустријске WEMW акредитације.

Такође, уз EAVE стипендију, FLOW постпрдукциону награду, ЕWА – награду Европске аудиовизуелне мреже (новчана награда за редитељке) и награду Продуцентске мреже, сви одабрани пројекти надметати и за потпуно нову награду Филмског центра Србије за развој пројекта у износу од 3.000 евра за најбољи пројекат.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.