Scroll Top

ДЕМУСИС: Студијска посета проф. Мантаутас Крукаускас са Литванске академије за музику и позориште у Виљнусу

6
}}

Студијска посета проф. Мантаутас Крукаускас са Литванске академије за музику и позориште у Виљнусу
12-20.12.2021.

Мантаутас Крукаускас, ванредни професор Литванске академије за музику и позориште у Виљнусу (П6) и шеф LMTA центра за музичке иновације, боравио је у студијским посетама партнерским институцијама у оквиру пројекта ДЕМУСИС у периоду од 12 до 20. децембра 2021.

Преко 50 студената основних и мастер студија на Академије уметности Универзитета у Новом Саду (П2) и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу (П3) и новог мастер студијског програма Музичка режија Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београд (П1) учествовало је на предавањима, радионицама, демонстрацијама и дискусијама о иновативним праксама у музици, амбисоници и просторном звуку, алатима за дизајн звука и другим сродним темама из области дигиталних вештина за студенте музичке уметности и музичке продукције.
Проф. Крукаускас 13. децембра посетио је Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу где је студентима основних и мастер студија Музичког перформанса, Музичке педагогије и Музике у медијима држао предавања о просторној музици и звуку и техникама и алатима дизајна звука. Након оба предавања уследиле су сесије питања и одговора. Следећег дана, организована је радионица о учењу на даљину и музици као наставак обуке наставника која је претходно одржана онлајн.

Академија уметности у Новом Саду била је домаћин проф. Мантаутасу Крукаускасу од 15. до 16. децембра. Првог дана одржао је предавање и разговарао је са студентима и наставницима Департмана музичке уметности: музикологије, композиције и мастер студија музике и медија, концентришући се на иновативне праксе у музици и просторном звуку, док су наредног дана студенти и наставници Катедре за аудио – визуелне медије дизајн звука и музичке продукције имали прилику да детаљније истраже аудио, заједно са звучним концептима и алатима за обраду.
Последња три дана студијске посете проф. Крукаускас је сарађивао са студентима прве и друге године мастер студијског програма Музичка режија, који је уведен у наставни план и програм Факултета музичке уметности у Београду 2020/21. године у оквиру пројекта ДЕМУСИС.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.