Scroll Top

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог потписало Споразум о сарадњи са Академијом уметности Универзитета у Новом Саду

}}

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог потписало Споразум о сарадњи са Академијом уметности Универзитета у Новом Саду
Петак, 03.11.2023.
Деканат
Академија уметности Нови Сад

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог потписало Споразум о сарадњи са Академијом уметности Универзитета у Новом Саду

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов и декан Академије уметности Универзитета у Новом Саду проф. Синиша Бокан потписали су данас Споразум о сарадњи ове две институције.

Циљ овог Споразум је успостављање дугорочне сарадње, која је усмерена на активности и програме у областима које се односе на заштиту и унапређење људских и мањинских права, развијање културе људских права, дијалога, антидискриминациону политику, као и промоцију толеранције и равноправности.

Споразум је, између осталог, предвиђена размена знања и искустава, организација активности, догађаја у области људских и мањинских права и промовисање културе људских права међу студентима и различитим учесницима друштвеног живота.

Након догађаја, министар Томислав Жигманов је изјавио да је потписивање Споразума значајан корак напред када је реч о развоју сарадње Министарства са образовним установама у Србији.

Неспорно је да образовање има значајну улогу у подстицању и развоју културе људских права, рекао је министар додајући да посебно млади, који студирају на Академији уметности, имају моћ да културу људских права и вредности промовишу кроз различите друштвене платформе, којима се на лак начин стиже до великог броја вршњака и грађана.

Министарство ставља своје капацитете, експертизу и партнерство на располагање образовним институцијама у жељи да заједнички развијемо добре политике и праксе када је у питању развијање културе људских права и промоција толеранције и различитости, поручио је министар Жигманов.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду, изразио је задовољство због сарадње са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, истичући да је она добар пример како две институције могу да се повежу и афирмишу културу људских права и права младих особа.

Прва заједничка активност Министарства и Академије уметности биће обележавање Међународног дана људских права, 10. децембра у оквиру Програма „75 дана за 75 година Универзалне декларације о људским правима“. За ове потребе студенти Академије уметности из Новог Сада кроз уметнички израз приказаће основне вредности из Универзалне декларације о људским правима.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.