Scroll Top

ОТКАЗАН Музички јапонизам са шамисеном и клавиром

Japanci
}}

Радионица и мини концерт дуа Шамипија из Јапана
Четвртак, 12. март 2020. у 12.00
Свечана сала Академије уметности
Петроварадинска тврђава

Јапанска амбасада у Београду и Академија уметности Нови Сад организују радионицу и мини концерт дуа Шамипија, који чине Кеишо Оно, виртуоз на шамисену и Мамору Мотока, пијаниста. Радионица и концерт дуа Шамипија одржаће се у Свечаној сали Академије уметности Нови Сад у згради на Петроварадинској тврђави у четвртак 12. марта 2020. са почетком у 12 часова.

Јединствен и несвакидашњи спој виртоуза на шамисену Кеишо Оно и пијанисте Мамору Мотоке. Док се Кеишо приближава свом моту “Одржање и разарање традиционалне музике”, Мамору показује интересовање за џез, рок, поп и класичну музику. Својим заједничким наступима привлаче пажњу како у својој земљи тако и у иностранству, на турнејама у Француској, Италији, Луксембургу и Швајцарској 2017. Оно Кеишо је почео да свира Цугару-шамисен у Нигати (Јапан) када је имао осам година и од тада је активан на музичкој сцени. Онову каријеру и подухвате не сачињавају само концерти у Јапану и Европи, већ он руши те границе својим наступима у више од 40 земаља и 90 градова широм света. Од своје 17. године Мамору се појављује на сцени као професионални пијаниста. Почео је као члан кабаре бенда, док коначно није постао експерт за све, од рока до џеза.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.