Scroll Top

Примењено позориште представљено на првој конференцији Међународне асоцијације Performing Arts in Contexts (PAC)

hristina online knf
}}

Примењено позориште представљено на првој конференцији Међународне асоцијације Performing Arts in Contexts (PAC)

Христина Муратиду, ван. проф. са студијског програма Примењено позориште позвана је од стране Међународне асоцијације Performing Arts in Contexts (PAC) да учествује на првој годишњој конференцији.

Организациони одбор се обратио проф. Муратиду након сазнања о првом Фестивалу Примењеног позоришта, који је у сарадњи са Академијом уметности Нови Сад и Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе” одржан у априлу 2022. године.

Проф. Муратиду је одржала презентацију о програму, циљевима и резултатима фестивала, као и опширнију презентацију о мастер академским студијама Примењено позориште (који је од 2016. године први и једини високообразовни програм из ове области на просторима бивше СФРЈ), уметничким модулима, методичким приступима који се изучавају у централном модулу и резултатима мастер радова студената.

Презентације, које су наишле на веома срдачан пријем, одржане су у петак 14.10. 2022. у дигиталном простору конференције, простору који је омогућио универзитетским професорима из Канаде, Швајцарске, Немачке, Русије и Јапана, као и Србије кроз позив проф.Муратиду, да током три дана размене искуства и мишљења.

Међународне асоцијације Performing Arts in Contexts (PAC) је основана у Салзбургу 2021. Међународну конференцију је организовао Универзитет уметности у Цириху од 13. до 16. октобра 2022. Поред презентација универзитетских програма који предају примењену драму и позориште, конференција је такође била организована као радни састанак који је имао за циљ успостављање директног умрежавања између универзитетских професора из области примењеног позоришта, позоришног образовања, сценских уметности, позоришта у заједници, позоришта у образовању, наставе драме и сродних области.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.