Scroll Top

Филмови “Трагач” и “Суматра” Бојана Јосића, студента монтаже на филмским фестивалима

Tragač (fotografija), Bojan Josić, 2019
}}

Филмови “Трагач” и “Суматра” Бојана Јосића, студента монтаже на филмским фестивалима

Краткометражни експериментални филм “Трагач” редитеља Бојана Јосића, студента четврте године монтаже у аудиовизуелним медијима, премијерно ће бити приказан током предстојећег 10. МикроФАФ фестивала у Београду и 23. Међународног видео фестивала Видеомедеја у Новом Саду који се одржавају почетком октобра.

Филм је настао у продукцији Академије уметности Нови Сад као вежба из треће године студија у класи проф. др Шандора Шетала. Филм истражује различите односе слике и звука фокусирајући се тако на аудиовизуелно искуствo које није уобличено класичном наративном структуром.

Поред “Трагача”, краткометражни играни филм “Суматра” који је настао током друге године студија је уврштен на 13. Фестивал српског филма фантастике који ће се такође одржати током октобра у Београду.

Научно – фантастични филм је копродукција Академије уметности и Mex продукције у чијем снимању су учествовали и други студенти АУНС-а: Лука Радовановић као продуцент, Филип Готовац и Ђорђе Стевановић као сниматељи и монтажери звука и композитори музике, Филип Готовац као миксер звука, Софија Балаћ као дизајнерка продукције, костимографкиња и шминкерка те Ана Рудакијевић, Стефан Бероња и Викторија Палфи као глумци.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.