Scroll Top

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ ОЗВАНИЧИЛА САРАДЊУ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ У ПЕЧУЈУ (МАЂАРСКА)

dscn9306

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ ОЗВАНИЧИЛА САРАДЊУ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ У ПЕЧУЈУ (МАЂАРСКА)

 

Почетак сарадње између Академије Уметности Универзитета у Новом Саду и Универзитета у Печују (Мађарска) озваничена је посетом Управе Академије уметности крајем новембра месеца.

На састанку на којем су присуствовали проф. Синиш Бокан, декан Академије уметности, продекан за уметнички рад проф. др Дубарвка Лазић и продекан за научноистраживачки рад проф. др Богдан Ђаковић са представницима Универзитета у Печују договорено је покретање заједничких пројеката у неколико области уметности, као и могућност размене професора и студената обе институције.

Први пројекат је одлазак студената Академије уметности у Печуј током априла месеца 2017. ради стручног усавршавања, а након тога ће бити организовати сличан догађај за студенте Универзитета у Печују на Академију уметности. Поред размене студенаата, тренутно су у току припреме за организацију првог концерта који ће ускоро бити одржан у Печују.

Професори и студенти са Департмана ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду позвани су да организују изложбе својих радова у печујским излагачким просторима, а такође је омогућено извођење позоришних представа у Печују за студенте Академије уметности на смеру Глума на мађарском језику.

Сусрет представника Универзитета у Печују и Академије уметности имао је за циљ да оснажи везу између две институције како би се омогућила реализација заједничких пројеката и будућих планова који ће допринети квалитету студирања на оба факултета.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.