Scroll Top

Конкурс за идејно решење Института за вештачку интелигенцију Србије

Konkurs za logo_Instagram
}}

Конкурс за идејно решење Института за вештачку интелигенцију Србије

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије расписује конкурс за идејно решење заштитног знака Института са логотипом намењен студентима основних студија (III и IV година), мастер и докторских студија факултета и виших школа у Србији који у свом студијском програму имају предмет графички дизајн, као и професионалним графичким дизајнерима.

Право учешћа има пунолетни појединац, не група аутора, који може да пријави максимално три креативна решења.

 НАГРАДЕ

Најбоља решења биће награђена новчаним износом:

 • 1. награда –000 РСД
 • награда – 30.000 РСД
 • награда – 20.000 РСД

 ЗАХТЕВИ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА:

 • Одабрани заштитни знак са логотипом мора бити применљив за штампу на различитим промотивним материјалима Института (шоље, мајице, USB-ови, роковници, итд.), као и у online наступу (визуали за друштвене мреже и сајт, итд.);
 • Приликом креирања заштитног знака, потребно је узети у обзир делатност Института;
 • Заштитни знак мора бити применљив на домаћем и глобалном тржишту, а логотип подразумева пун назив институције у две верзије:
  • ћириличним писмом: Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије
  • и на енглеском језику: The Institute for Artificial Intelligence Research and Development of Serbia
 • Предлог заштитног знака треба да садржи изглед у колору, црно-бело и у негативу. Предлоге слати у PDF формату и навести боје из CMYK скале. Очекује се да предлог буде подједнако атрактиван како при увећању тако и умањен;
 • Уколико се приликом израде идејног решења користи одређени фонт, потребно је навести којој категорији фонтова припада;
 • У текстуалној форми доставити кратко појашњење своје идеје (максимално 500 карактера са размацима);
 • Опционо: Доставити mock up којим би се представила примена идејног решења у одређеним ситуацијама (мајица, шоља, визиткарта).

ДОСТАВЉАЊЕ И ОДАБИР РЕШЕЊА

Решења послати најкасније до 15.02.2022. до 12 часова електронским путем.

Пријава на конкурс односно достављање решења се врши анонимно са e-mail адресе која не упућује на ауторово име и презиме или повезано лице, одређену компанију и слично.

Решења се шаљу на e-mail адресу: pr@ivi.ac.rs. Решења која буду стигла након наведеног рока неће се узимати у обзир.

Пристигле предлоге оцениће стручни жири сачињен од представника Института за вештачку интелигенцију Србије и стручњака у области графичког дизајна.

Победници ће бити контактирани у периоду од 20. до 22. фебруара 2022. године путем e-mail адресе са које су доставили своја решења.

Својину или које друго право на делу награђеном на конкурсу стиче организатор конкурса у складу са важећим прописима.

О Институту

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију је први институт у Србији и региону који се бави истраживањем вештачке интелигенције (ВИ) и њене примене у различитим областима, као што су аутомобилска индустрија, медицина, финансије, фармација, итд.

Наша мисија је стварање дистрибуираног истраживачко-развојног института који може да искористи целокупан истраживачки потенцијал у домену вештачке интелигенције широм Србије и у иностранству. Основни циљ нам је да пружимо истраживачко окружење и подршку светског нивоа изврсности истраживачима Института и подржимо развој економије засноване на знању из домена ВИ у Србији и региону.

Визија Института је да постане глобални центар изврсности у научном истраживању и трансферу технологије из домена вештачке интелигенције и “ковница” лидера у домену ВИ. Институт је формално основала Влада Србије 18. марта 2021. године и ускоро прославља прву годишњицу рада.

Главни циљ Института јесте да омогући својим научницима и истраживачима да квалитет науке и истраживања у области вештачке интелигенције подигну на светски ниво. Како би се осигурао успех и квалитет у остварењу овог циља, Институт је окупио светски препознате стручњаке из области информационо-комуникационих технологија из научног окружења и привреде.

Поред науке и истраживања, један од основних задатака Института јесте да своја знања пренесе запосленима у привреди и тиме убрза модернизацију ИТ индустрије у Србији, као и повећање продуктивности предузећа у свим секторима привреде кроз заједничке пројекте.

 

Више информација:

Интернет страница: www.ivi.ac.rs

Facebook: The Institute for Artificial Intelligence of Serbia

Instagram: The AI Institute of Serbia

LinkedIn: The Institute for Artificial Intelligence of Serbia

Контакт e-mail: pr@ivi.ac.rs.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.