Свечаност поводом Дана Академије уметности

#
}}

Дан Академије уметности
Понедељак, 22. април 2019. у 13.00
Мултимедијални центар
Академија уметности

Академија уметности Универзитета у Новом Саду обележиће 45. рођендан у понедељак, 22. априла 2019. у Мултимедијалном центру (Ђуре Јакшића 7) са почетком у 13 часова. Том приликом проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности уручиће захвалнице уметничким и образовним институцијама са којим Академија успешно сарађује дуги низ година. 

На свечаности у оквиру обележавања 45 година рада Академије присутни ће имати прилику да уживају у музичком и драмском програму студената. Поред Хора Академије уметности који ће извести две нумере прилогађене прослави, наступиће и студенти друге године глуме на српском језику у класи доц. Бориса Лијешевића и стр. сар. Милана Новаковића који ће извести део из представе „Пријемни испит“.

Претходно у 10 часова биће уприличена додела диплома мастер студентима, који су мастер студије на Академији уметности завршили у току календарске 2016. и 2017. године.

И ове године, Академија уметности у Новом Саду организује доделу награда Фондације „Мали принц”. Додела награда ће се одржати у среду 24. априла 2019. у Свечаној сали Академије уметности у објекту који се налази на Петроварадинској тврђави са почетком у 13 часова.

Фондацију су основали Женевљани госпођа Александра Веђеци Бошков и господин Антонио Веђеци са циљем да подрже и подстакну уметничко ставаралаштво младих. Већ шеснаест година за редом, Фондација додељује новчану награду по једном студенту са Департмана музичке, Департмана ликовних и Департмана драмских уметности за остварене врхунске резултате у уметности.

Сродне вести