Scroll Top

Свечаност поводом Дана Академије уметности

twiter profile b
}}

Дан Академије уметности
Понедељак, 22. април 2019. у 13.00
Мултимедијални центар
Академија уметности

Академија уметности Универзитета у Новом Саду обележиће 45. рођендан у понедељак, 22. априла 2019. у Мултимедијалном центру (Ђуре Јакшића 7) са почетком у 13 часова. Том приликом проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности уручиће захвалнице уметничким и образовним институцијама са којим Академија успешно сарађује дуги низ година. 

На свечаности у оквиру обележавања 45 година рада Академије присутни ће имати прилику да уживају у музичком и драмском програму студената. Поред Хора Академије уметности који ће извести две нумере прилогађене прослави, наступиће и студенти друге године глуме на српском језику у класи доц. Бориса Лијешевића и стр. сар. Милана Новаковића који ће извести део из представе “Пријемни испит”.

Претходно у 10 часова биће уприличена додела диплома мастер студентима, који су мастер студије на Академији уметности завршили у току календарске 2016. и 2017. године.

И ове године, Академија уметности у Новом Саду организује доделу награда Фондације „Мали принц”. Додела награда ће се одржати у среду 24. априла 2019. у Свечаној сали Академије уметности у објекту који се налази на Петроварадинској тврђави са почетком у 13 часова.

Фондацију су основали Женевљани госпођа Александра Веђеци Бошков и господин Антонио Веђеци са циљем да подрже и подстакну уметничко ставаралаштво младих. Већ шеснаест година за редом, Фондација додељује новчану награду по једном студенту са Департмана музичке, Департмана ликовних и Департмана драмских уметности за остварене врхунске резултате у уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.