Scroll Top

Проф. Ивица Стевановић добитник Гран При награде

SUG-Grand-pri-nagrada-Ivica-Stevanovich-Progres 1
}}

Изложба 49. “Златно перо Београда”
Београд

Проф. Ивица Стевановић, шеф Катедре за графичке комуникације Академије уметности и илустратор добитник је награде Гран при у оквиру изложбе 49. “Златно перо Београда” и 14. Међународног бијенала илустрација која је представљена је у галерији „Прогрес”у Београду.

Пред више стотина посетилаца, изложени су радови 170 уметника из Србије и света, а међународни жири доделио је награде. Поред нашег професора Ивице Стевановића, награда „Златни витез” за изванредан допринос уметности илустрације припала је професору Растку Ћирићу.

Изложбу је отворио академик Матија Бећковић, који је закључио да је симбол Београда уместо Победника могао бити споменик перу које је учинило толико да се наша уметност пласира широко и далеко и остави траг у целом свету, што показује и овогодишње издање „Златног пера”.

Организатор поставке је УЛУПУДС, односно Савет изложбе на чијем је челу био његов председник, писац и сценариста Павле Зелић, а чинили су га илустратори, уредници и теоретичари Добросав Боб Живковић, Југослав Влаховић, Алекса Гајић, Зефирино Граси, Слободан Јовановић, Драгана Николић и Јана Оршолић.

Фото Н. Неговановић/Политика

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.