Prof. Ivica Stevanović dobitnik Gran Pri nagrade

SUG-Grand-pri-nagrada-Ivica-Stevanovich-Progres 1
}}

Izložba 49. “Zlatno pero Beograda”
Beograd

Prof. Ivica Stevanović, šef Katedre za grafičke komunikacije Akademije umetnosti i ilustrator dobitnik je nagrade Gran pri u okviru izložbe 49. “Zlatno pero Beograda” i 14. Međunarodnog bijenala ilustracija koja je predstavljena je u galeriji „Progres”u Beogradu.

Pred više stotina posetilaca, izloženi su radovi 170 umetnika iz Srbije i sveta, a međunarodni žiri dodelio je nagrade. Pored našeg profesora Ivice Stevanovića, nagrada „Zlatni vitez” za izvanredan doprinos umetnosti ilustracije pripala je profesoru Rastku Ćiriću.

Izložbu je otvorio akademik Matija Bećković, koji je zaključio da je simbol Beograda umesto Pobednika mogao biti spomenik peru koje je učinilo toliko da se naša umetnost plasira široko i daleko i ostavi trag u celom svetu, što pokazuje i ovogodišnje izdanje „Zlatnog pera”.

Organizator postavke je ULUPUDS, odnosno Savet izložbe na čijem je čelu bio njegov predsednik, pisac i scenarista Pavle Zelić, a činili su ga ilustratori, urednici i teoretičari Dobrosav Bob Živković, Jugoslav Vlahović, Aleksa Gajić, Zefirino Grasi, Slobodan Jovanović, Dragana Nikolić i Jana Oršolić.

Foto N. Negovanović/Politika

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.