Изложба радова студената треће и четврте године „Тактике I“

Dragana Taktike
}}

Изложба радова студената треће и четврте године „Тактике I“
Галерија у Косовској 33 (Kатедра за фотографију)
Изложба је отворена до 11. априла 2019.
Ауторско вођење кроз изложбу: 3. априла у 18.00

Изложба “Тактике I” представља избор радова студената треће и четврте године који су настали током изборног предмета Цртеж I текуће школске године. Изложба је отворена у Холу Галерије Катедре за фотографију у објекту Академије уметности који се налази у улици Косовска 33 до 11. априла 2019. Током трајања изложбе, уметници ће представити радне методе, намере и стратегије које су интегрисали у своје радове у оквиру ауторског вођења 3. априла у 18 часова.

Узимајући у обзир различита интересовања и често већ формиране поетике студената виших година Департмана ликовних уметности, циљ је био да се подстакну нове истраживачке могућности у оквиру индивидуалних пракси. Већина младих представљених аутора користи цртеж као полазно средство, који касније, уобличен у медијима графике, слике или графичког дизајна презентују као завршне идеје. Изложба приказује иначе невидљиву путању уметничког промишљања кроз цртеж, која је есенцијална у процесу развоја идеја и индивидуалних израза.

Излажу:
Јелена Бурсаћ, Лука Дрљан, Ленора Капуши, Лидија Крњајић, Софија Тамаси и Даница Јашчур.

Са Катедре за цртање посебно се захваљују проф. Јелени Ковачевић Воргучин и Катедри за фотографију на љубазности и пруженој могућности за излагање.

Сличне вести