Scroll Top

Изложба радова студената треће и четврте године “Тактике I”

Dragana Taktike
}}

Изложба радова студената треће и четврте године “Тактике I”
Галерија у Косовској 33 (Kатедра за фотографију)
Изложба је отворена до 11. априла 2019.
Ауторско вођење кроз изложбу: 3. априла у 18.00

Изложба “Тактике I” представља избор радова студената треће и четврте године који су настали током изборног предмета Цртеж I текуће школске године. Изложба је отворена у Холу Галерије Катедре за фотографију у објекту Академије уметности који се налази у улици Косовска 33 до 11. априла 2019. Током трајања изложбе, уметници ће представити радне методе, намере и стратегије које су интегрисали у своје радове у оквиру ауторског вођења 3. априла у 18 часова.

Узимајући у обзир различита интересовања и често већ формиране поетике студената виших година Департмана ликовних уметности, циљ је био да се подстакну нове истраживачке могућности у оквиру индивидуалних пракси. Већина младих представљених аутора користи цртеж као полазно средство, који касније, уобличен у медијима графике, слике или графичког дизајна презентују као завршне идеје. Изложба приказује иначе невидљиву путању уметничког промишљања кроз цртеж, која је есенцијална у процесу развоја идеја и индивидуалних израза.

Излажу:
Јелена Бурсаћ, Лука Дрљан, Ленора Капуши, Лидија Крњајић, Софија Тамаси и Даница Јашчур.

Са Катедре за цртање посебно се захваљују проф. Јелени Ковачевић Воргучин и Катедри за фотографију на љубазности и пруженој могућности за излагање.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.