Scroll Top

Преминуо проф. Александар Давић

aleksandar davic
}}

Преминуо проф. Александар Давић

Јуче је преминуо наш колега Александар Давић, редовни професор режије. Његов оптимизам, доброта и велико знање и таленат колектив Академије уметности и бројне генерације студената ће дуго памтити. Александар је дао огроман допринос раду Департмана драмских уметности, посебно у оснивању Катедре за аудиовизуелне медије. Такође је један од ретких колега чији се рад и ангажман прожимао читавим бићем Академије. Његов јединствен приступ педагошком раду је резултирао не само младим ствараоцима и врсним стручњацима у својој професији, већ и добрим људима и правим пријатељима.

Његова тиха борба са болешћу већ неко време будила је наду да исход може бити другачији.

Нажалост, тугу и бол због губитка драгог колеге данас осећамо сви.

Нека му је вечна слава.

Александар Давић је рођен 1961. године у Новом Саду, Србија (бивша Југославија). Дипломирао је филмску и позоришну режију на Академији уметности у Новом Саду. Режирао је музичке и експерименталне видео радове и документарце. Његов дугометражни филм “Тhe Party” добио је награду за најбољи сценарио у Србији 2005. године. Био је редован професор на Академији уметности у Новом Саду и професор дигиталног видеа на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду…

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.