Scroll Top

Девети Интернационални фестивал кратког филма и видеа “Shortz” 2018.

shortz 2018
}}

Девети Интернационални фестивал кратког филма и видеа “Shortz” 2018.
18. – 20. 12. 2018.
Локација: Позориште младих и Академија уметности (Ћуре Јакшића 7)
Катедра за нове ликовне медије
Академија уметности

Девети по реду интернационални фестивал кратког филма и видеа “Shortz” 2018. почиње 18. децембра и трајаће до 20. децембра 2018. на две локације. Прва два дана фестивала публика ће имати прилику да гледа филмове у Малој сали Позоришта младих од 19 часова, а трећи дан на Академији уметности од 18 часова у објекту који се налази у улици Ђуре Јакшића 7.  Улаз на фестивал је слободан.

Интернационални фестивал кратког филма и видеа реализован је до сада осам пута, при Универзитету у Новом Саду, Академији уметности у Новом Саду, Департману ликовних уметности, Катедра за нове ликовне медије.

У протеклих осам година Фестивал је остварио неформалну сарадњу са референтним уметничким иницијативама у свету (Клик у Амстердаму, Кимуак у Сан Себастијану, Ав-Аркки у Финској, Сикс-Пек у Аустрији, затим са Црногорском Кинотеком у Подгорици, Музејем савремене уметности Војводине, Ло Дудак из Француске), a од недавно и са „The House of Films“ из Калифорније и Карт Бланш из Француске.

Фестивал има богату архиву видео уметности и кратког филма како домаћих тако и страних контакта, интернационално познатих аутора, добитника бројних награда, награђиваних студенстких кратких филмова и видео радова као и тим са дугогодишњим искуством у реализацији фестивала.

Shortz фестивал. 

Програм фестивала

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.