Девети Интернационални фестивал кратког филма и видеа “Shortz” 2018.

#
}}

Девети Интернационални фестивал кратког филма и видеа “Shortz” 2018.
18. – 20. 12. 2018.
Локација: Позориште младих и Академија уметности (Ћуре Јакшића 7)
Катедра за нове ликовне медије
Академија уметности

Девети по реду интернационални фестивал кратког филма и видеа “Shortz” 2018. почиње 18. децембра и трајаће до 20. децембра 2018. на две локације. Прва два дана фестивала публика ће имати прилику да гледа филмове у Малој сали Позоришта младих од 19 часова, а трећи дан на Академији уметности од 18 часова у објекту који се налази у улици Ђуре Јакшића 7.  Улаз на фестивал је слободан.

Интернационални фестивал кратког филма и видеа реализован је до сада осам пута, при Универзитету у Новом Саду, Академији уметности у Новом Саду, Департману ликовних уметности, Катедра за нове ликовне медије.

У протеклих осам година Фестивал је остварио неформалну сарадњу са референтним уметничким иницијативама у свету (Клик у Амстердаму, Кимуак у Сан Себастијану, Ав-Аркки у Финској, Сикс-Пек у Аустрији, затим са Црногорском Кинотеком у Подгорици, Музејем савремене уметности Војводине, Ло Дудак из Француске), a од недавно и са „The House of Films“ из Калифорније и Карт Бланш из Француске.

Фестивал има богату архиву видео уметности и кратког филма како домаћих тако и страних контакта, интернационално познатих аутора, добитника бројних награда, награђиваних студенстких кратких филмова и видео радова као и тим са дугогодишњим искуством у реализацији фестивала.

Shortz фестивал. 

Програм фестивала

Сродне вести