Scroll Top

Комеморација поводом смрти проф. Младен Маринков (1947-2023)

Mladen Marinkov
}}

IN MEMORIAM Младен Маринков (1947-2023)

Комеморација поводом смрти проф. Младен Маринков (1947-2023)

Комеморација поводом смрти проф. Младена Маринкова одржаће се у среду, 06. септембра 2023. у Мултимедијалном центру Академије уметности са почетком у 12 часова.

Редовни професор Младен Маринков (1947-2023) дипломирао је 1973. на Академији ликовних уметности у Београду на одсеку за вајарство, где је завршио и постдипломске студије у класи професора Јована Кратохвила 1977.

Био је редовни професор на Катедри за вајарство Департмана ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду, где је био запослен од 2004. године. Током свог рада обављао је функције шефа Катедре за вајарство и председника Савета Академије уметности Нови Сад.

Од 1979. радио је у својству организационог секретара Савеза удружења ликовних уметника Војводине, а од 2003. до 2004. године био је директор Спомен збирке Рајка Мамузића.

Остварио је бројне студијске боравке у земљама Европе, а носилац је и бројних награда за ликовно стваралаштво. Излагао је на великом броју самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству, а аутор је и више спомен обележја на простору наше земље и бивше Југославије. Био је члан Савеза удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ).

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.