Scroll Top

Oдобрен двогодишњи научни пројекат Aкадемије уметности Нови Сад од стране Фонда за науку Републике Србије

natasa projekat
}}

Oдобрен двогодишњи научни пројекат Aкадемије уметности Нови Сад од стране Фонда за науку Републике Србије

“Историја и идентитет уметнице у српској модерној уметности – креирање извора за научну и уметничку транспозицију – АРСФИД” је назив првог научног пројекта Академије уметности који је одобрен од стране Фонда за науку Републике Србије у оквиру програма ИДЕНТИТЕТИ.
Од укупно 150 пријављених предлога, Фонд за науку је одобрио 16 са подручја Србије са укупном вредношћу од 2 милиона евра. Пројекат траје 24 месеца и окупља 11 истраживача са три партнерске институције: Академије уметности Нови Сад, Факултета музичке уметности Београд и Института за књижевност и уметност Београд.

Циљ пројекта је креирање дигиталне базе о српским уметницама 20. и 21. века која ће се користити као извор за научно-истраживачки и уметнички рад.

Пројектом је планирано објављивање научних радова, публикација, организовање конференција, округлих столова и уметничких догађаја попут позоришних представа, мастеркласова, концерата, књижевних вечери, и подкаста.

Руководилац пројекта је ванр. проф. др Наташа Црњански са Департмана музичке уметности Академије уметности Нови Сад.

Актуелности о пројекту можете пратити на Фејсбук и Инстаграм страници.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.