Scroll Top

Изложба INTERRACOTTA 2023

INTERRACOTTA SLIKA
}}

Изложба INTERRACOTTA 2023
Галерија Академије уметности Нови Сад
Булевар Михајла Пупина 20
Понедељак, 23.10.2023. у 19.00

Изложба INTERRACOTTA 2023

Отварање изложбе INTERRACOTTA 2023 одржаће се у понедељак, 23. октобра 2023. у Галерији Академије уметности са почетком у 19 часова. Изложба ће бити отворена до 3. новембра и сви заинтересовани је могу погледати сваког радног дана од 12 до 19 часова.

На изложби ће бити представљени радови професора и студената Академије уметности у Новом Саду, као и уметничких академија у Осјеку, Ријеци и Лиону. Увидом у ове радове може се уочити различит приступ рада у материјалу теракота, од фигурације до апстрактних скулпторских форми и инсталација, у односу на задатке и интересовања професора и студената. Представљени радови осликавају разноврсност начина на које је могуће третирати овај матријал и на најбољи начин показују да теракота као традиционални вајарски материјал има своје место у савременој уметничкој пракси.

Међународни пројекат Interracotta развио се из дугогодишње успешне сарадње Академије уметности у Новом Саду и Центра за ликовну и примењену уметност Terra из Кикинде. Рад у материјалу теракота толико специфичном за подручје Војводине, студенти Академије уметности започињу у оквиру наставе на основним студијама вајарства, настављајући да се усавршавају у оквиру Међународне радионице скулптуре у теракоти која се одвија у атељеу Terra у Кикинди.

Студенти треће и четврте године вајарства, као и професори и студенти партнерских академија, заједнички развијају рад у овом материјалу и размењују искуства везана за уметнички и едукативни процес који се спроводи у различитим европским државама.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.