Прослава 45 година постојања и рада Академије уметности

twiter profil a
}}

Прослава 45 година постојања и рада
Академија уметности
Универзитет у Новом Саду

У оквиру прославе 45 година постојања и рада Академија уметности Универзитета у Новом Саду организује два концерта Симфонијског оркестра и хора Академије уметности са Војвођанским мештовитим хором, под диригентском палицом проф. Андреја Бурсаћа, на ком ће као солиста наступити наш чувени пијаниста и алумни Академије уметности у Новом Саду, Кемал Гекић. Концерти су организовани у Новом Саду и Београду. Програм је подржан од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Концерт у Новом Саду ће се одржати у уторак 16. априла 2019. са почетком у 20 часова у Синагоги у оквиру Фестивала НОМУС, а 18. априла 2019. са почетком у 20 часова београдска публика ће имати прилику да ужива у истом концерту у Задужбини Илије М. Коларца. На новосадском концерту ће премијерно бити изведено дело „Герника“, концерт за клавир и оркестар америчког композитора Фредрика Кауфмана који у Србију долази заједно са Кемалом Гекићем и биће гост Академије уметности. Осим Кауфмана на програму су и Ј. Брахмс Варијације на Хајднову тему оп. 56а и Л. в. Бетовен Фантазија за клавир, хор и оркестар у ц-молу, оп. 80.

Академија уметности обележиће 45. рођендан у понедељак, 22. априла 2019. у Мултимедијалном центру Академије уметности, улица Ђуре Јакшића 7.  У 10 часова биће уприличена додела диплома мастер студентима, а у 13 часова свечани програм где ће гости Академије уметности имати прилику да се кроз визуелну, музичку и драмску презентацију упознају са дугогодишњим радом Академије уметности.

И ове године, Академија уметности у Новом Саду организоваће доделу награда Фондације „Мали принц”. Додела награда ће се одржати у среду 24. априла 2019. у Свечаној сали Академије уметности у објекту који се налази на Петроварадинској тврђави са почетком у 13 часова. Фондацију су основали Женевљани госпођа Александра Веђеци Бошков и господин Антонио Веђеци са циљем да подрже и подстакну уметничко ставаралаштво младих. Већ шеснаест година за редом, Фондација додељује новчану награду по једном студенту са Департмана музичке, Департмана ликовних и Департмана драмских уметности за остварене врхунске резултате у уметности.

Сличне вести