Scroll Top

Прослава 45 година постојања и рада Академије уметности

twiter profil a
}}

Прослава 45 година постојања и рада
Академија уметности
Универзитет у Новом Саду

У оквиру прославе 45 година постојања и рада Академија уметности Универзитета у Новом Саду организује два концерта Симфонијског оркестра и хора Академије уметности са Војвођанским мештовитим хором, под диригентском палицом проф. Андреја Бурсаћа, на ком ће као солиста наступити наш чувени пијаниста и алумни Академије уметности у Новом Саду, Кемал Гекић. Концерти су организовани у Новом Саду и Београду. Програм је подржан од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Концерт у Новом Саду ће се одржати у уторак 16. априла 2019. са почетком у 20 часова у Синагоги у оквиру Фестивала НОМУС, а 18. априла 2019. са почетком у 20 часова београдска публика ће имати прилику да ужива у истом концерту у Задужбини Илије М. Коларца. На новосадском концерту ће премијерно бити изведено дело „Герника“, концерт за клавир и оркестар америчког композитора Фредрика Кауфмана који у Србију долази заједно са Кемалом Гекићем и биће гост Академије уметности. Осим Кауфмана на програму су и Ј. Брахмс Варијације на Хајднову тему оп. 56а и Л. в. Бетовен Фантазија за клавир, хор и оркестар у ц-молу, оп. 80.

Академија уметности обележиће 45. рођендан у понедељак, 22. априла 2019. у Мултимедијалном центру Академије уметности, улица Ђуре Јакшића 7.  У 10 часова биће уприличена додела диплома мастер студентима, а у 13 часова свечани програм где ће гости Академије уметности имати прилику да се кроз визуелну, музичку и драмску презентацију упознају са дугогодишњим радом Академије уметности.

И ове године, Академија уметности у Новом Саду организоваће доделу награда Фондације „Мали принц”. Додела награда ће се одржати у среду 24. априла 2019. у Свечаној сали Академије уметности у објекту који се налази на Петроварадинској тврђави са почетком у 13 часова. Фондацију су основали Женевљани госпођа Александра Веђеци Бошков и господин Антонио Веђеци са циљем да подрже и подстакну уметничко ставаралаштво младих. Већ шеснаест година за редом, Фондација додељује новчану награду по једном студенту са Департмана музичке, Департмана ликовних и Департмана драмских уметности за остварене врхунске резултате у уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.