Scroll Top

Наши стручњаци на 12. Међународном форуму за истраживање позоришне уметности за децу и младе

244186644_427336832147053_159658080939089693_n
}}

Наши стручњаци на 12. Међународном форуму за истраживање позоришне уметности за децу и младе

Дванаести по реду Међународни форум за истраживање позоришне уметности за децу и младе у Суботици, највећи театролошки скуп у овом делу Европе, одржан је 20-22. септембра 2021., у оквиру 28. Међународног фестивала позоришта за децу Суботица. Током три дана Форум је окупио теоретичаре и позоришне истраживаче из 16 земаља, са 3 континента.

Руководилац Форума, др Маријана Прпа Финк, редовни професор АУНС, посебно истиче значај одржавања овог скупа у циљу унапређивања позоришне сцене за децу и младе на нашим просторима. Присуство стручњака из целог света омогућило је да се важне теме, груписане у три сегмента, отворе кроз презентације радова учесника и дискусије које су уследиле после сваког излагања, као и у неформалним разговорима за време трајања фестивала. Поред заједничких разматрања тема од значаја, Форум је допринео да се позоришни истраживачи и ствараоци широм света упознају и повежу, те планирају сарадње у будућности.

Радови су груписани у три тематске целине:

  1. Дечија рецепција – деца као публика
  2. Позориште за децу и рецепција – позориште и образовање
  3. Фестивали за децу и младе – Позориште за децу и репертоар.

Зборник радова са Форума биће објављен 2022.

Овогодишњем Форуму дали су свој допринос и млади истраживачи са Академије уметности у Новом Саду: др ум. Урош Младеновић, Бранислава Трифуновић, докторанд, и Милица Шећеров, докторанд, стручни сарадник на Катедри за глуму.

Kритике представа које су се ове године нашле у селекцији Фестивала писала је Дивна Стојанов, студенткиња мастер студија драматургије на АУНС.

https://www.lutfestsubotica.net/sr/forum

https://www.lutfestsubotica.net/sr/novosti/odrzan-xii-medjunarodni-forum-za-istrazivanje-pozorisne-umetnosti-za-decu-i-mlade-u-subotici

https://www.lutfestsubotica.net/sr/novosti

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.