Scroll Top

Седмо Светско бијенале студентског плаката у организацији Академије уметности

bijenale pozivnica

СЕЛЕКТОВАНИ РАДОВИ ИЗ 48 ЗЕМАЉА

Свечано отварање седмог Светског бијеналa студентског плаката у организацији Академије уметности у Новом Саду заказано за 02. фебрауара 2017. у Музеју савремене уметности Војводине са почетком у 19 часова. Бијенале ће трајати до 03. марта 2017.

На Бијеналу ће бити представљено 100 од 2200 пристиглих радова из 48 земаља селектованих од стране стручног жирија.
Сви селектовани плакати за изложбу ће бити представљени и у електронској форми на сајту Бијенала и са осталим пратећим документарним материјалом са жирирања и биће доступни у потпуности свим заинтересованим.

Циљ и смисао овако конципираног Бијенала је у томе да се на једном месту, путем реализованих задатака – плаката, саберу и представе различити наставни програми сродних високообразовних установа код нас и у свету, као и да студенти реално одмере своје квалитете, вредности и домете и да тим путем науче више од оног сто иначе сазнају током свог школовања на матичним школама.

Селекција и жирирање за награде поверени су високо професионалном стручном међународном жирију састављеном од најеминентнијих светских имена из области плаката: Далида Карић Хаџиахметовић (Босна и Херцеговина), Себастиан Кубица (Пољска), Yinggui Jiang (Кина), Слободан Штетић (Србија) и Ивица Стевановић (Србија).

Светски бијенале студентског плаката је манифестација која се одржава од 2003. године, а у организацији и вођењу Бијенала првенствено су ангажовани одговорни стручни наставници, сарадници и студенти Академије уметности у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.