Scroll Top

Изложба радова професора и сарадника Катедре за графику у сарадњи са удружењем за помоћ лицима ометених у развоју „Наша кућа“

Nasa kuca 2
}}

Изложба радова професора и сарадника Катедре за графику у сарадњи са удружењем за помоћ лицима ометених у развоју „Наша кућа“
Галерија Хол
Петроварадинска тврђава
01.12.2022. у 12.00

“Наша кућа” – удружење за помоћ лицима ометеним у развоју покренуло је 2019. године ручну производњу папира од рециклираних паклица цигарета.

Наставници и сарадници са Катедре за графику Департмана ликовних и примењених уметности Академије уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду не либећи се да преиспитују своја естетска начела, упустили су се у изазов и креирали радове на новом материјалу.

На овој изложби презентоваће своје радове следећи аутори: Зоран Тодовић, Аница Радошевић Бабић, Звонко Тилић, Александар Ботић, Јелена Средановић, Маја Симић, Снежана Петровић, Милош Станојев, Сања Жигић и Иван Перак.

Изложба ће бити отворена у четвртак 1. децембра 2022. у 12 часова у Галерији Хол у просторијама АУНС на Петроварадинској тврђави. На изложби ће говорити ред. проф. Аница Радошевић Бабић, шеф Катедре за графику Департмана ликовних и примењених уметности Академије уметности Нови Сад , Аница Спасов, председница удружења за помоћ лицима ометеним у развоју „Наша кућа“ и организатор овог излагачког пројекта доц. Маја Симић.

Отварању ће присуствовати, поред представника удружења “Наша кућа“, стручњаци за ручну производњу папира из Јапана Toshiki Maeda – представник JICA, Гордан Јовановић – координатор пројекта, Јелена Марић – дизајнер, Милош Бабић – манаџер пројекта, Пеђа Матешић, радни тренер и корисници удружења.

Изложба ће бити постављена до 16. децембра 2022.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.