Scroll Top

Изложба скулптура и објеката “ТРАНСПАРЕНТНОСТ И РЕФЛЕКСИЈА”

Mira Blagojev cover izlozba 1
}}

Изложба скулптура и објеката
“Транспаретност и рефлексија”
Проф. Мирјана Благојев
Галерија савремене уметности Културног центра Панчева
Војводе Живојина Мишића 1
Панчево

Изложба скулптура и објеката проф. Мирјане Благојев под називом “Транспаретност и рефлексија”, прича о светлу биће отворена вечерас, 27. августа 2018. са почетком у 19 часова у Галерија савремене уметности Културног центра Панчева.

На изложби ће бити представљене скулптуре и објекти у којима аутрока бави истраживањем феномена транспарентности и рефлексије, користећи стакло и огледало као основни материјал, а светло као један од кључних елемената који гради дело.

Радови су део истраживања које проф. Благојев спроводи на докторским уметничким студијама и базира се на два основна проблема: однос дела и његовог окружења и однос унутрашњег и спољашњег простора дела. Кроз радове испитује и двоструко значење речи рефлексија: као одраз и као мисао, јер су то својеврсна промишљања на одређене теме, од митологије до савремених тема.

Представљени радови се могу сврстати у неколико целина које су међусобно повезане: скулптуре у форми коцке, у којима се истражује проблем перспективе у тродимензионалним објектима (инспирисане митологијом, идеологијом, одређеним уметничким делима или појмовима), композиције које садрже стаклене сфере (израђене техником дуваног стакла) и керамичке кугле/огледала, светлосне објекте и зидне инсталације.

Изложба је за све посетиоце отворена до 07. септембра 2018.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.