Scroll Top

Промоција публикације и филма пројекта “FROM NOISE TO SOUND”

From noise to sound novembar
}}

Промоција публикације и филма пројекта “FROM NOISE TO SOUND”
Понедељак, 18. новембар 2019. у 13.00
Мултимедијални центар
Академија уметности
Ђуре Јакшића 7

Са великим задовољством вас позивамо да присуствујете ПРОМОЦИЈИ ПУБЛИКАЦИЈЕ И ФИЛМА у оквиру међународног пројекта под називом FROM NOISE TO SOUND које ће се одржати у понедељак, 18. 11. 2019. у 13h у Мултимедијалном центру Академије уметности у улици Ђуре Јакшића 7.

Пројекат „From Noise to Sound“ финансира се средствима Међународног вишеградског фонда (International Visegrad Fund:   https://www.visegradfund.org/), а реализује се у оквиру Академије уметности у Новом Саду у партнерству са Универзитетом уметности у Познању (Пољска), Академијом уметности у Бањској Бистрици (Словачка) и Факултетом музичких и визелних уметности Универзитета у Печују (Мађарска).

На промоцији ће  бити представљена публикација “From Noise to sound” и приказан истоимени филм који прате сам пројекат и његове активности. Такође, овом презентацијом желимо и да укажемо на проблем недостатка савремене скулптуре у Новом Саду на чему се темељи сам пројекат и тиме покренемо дискусију важних кључних актера у решавању овог питања.

На промоцији учествују: Синиша Бокан, декан Академије уметности; Никола Мацура, доцент (координатор пројекта); Драгана Гарић Јовичић, кустоскиња историчарка уметности и уредница књиге; Војин Ивков, редитељ као и остали учесници на пројекту.

О пројекту:

Пројекат „From Noise to Sound“ представља иницијативу Николе Мацуре, доц. на Катедри за вајарство ка проблемском размишљању и деловању у циљу решавања проблема недостатка савремене скулптуре у Новом Саду кроз заједнички рад студената и професора из 4 земље (Србија, Словачка, Мађарска и Пољска).

Циљ пројекта јесте критичко сагледавање савремене скулптуре у Новом Саду кроз интеркултурални дијалог са позиције међународног и интердисциплинарног становишта. Размена идеја, примери добре праксе и искуства В4 земаља значајно доприносе системском сагледавању питања савремене скулптуре Новог Сада, а искуства представника градова Печуја, Банске Бистрице и Познања у овом процесу значајно доприносе иновативнијем и другачијем сагледавњу проблематике. Други, веома важан циљ овог пројекта је да понуди ефектно решење у виду звучних инсталација – инструмената који се праве од војних реквизита. Пројекат је интердисциплинаран и подразумева тимски рад људи из различитих области уметности, науке и друштвеног сектора из 4 града (Новог Сада – Србија, Банске Бистрице – Словачка, Печуја – Мађарска и Познања – Пољска).

Више о самом пројекту погледајте на http://fromnoisetosound.com/index.html
facebook: https://www.facebook.com/fromnoisetosound/
instagram: https://www.instagram.com/fromnoisetosound/

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.