Scroll Top

Јавна презентација докторског уметничког пројекта – изложба радова проф. Александра Ботића

IMG_7831
}}

Изложба радова проф. Александра Ботића
Докторски уметнички пројекат
Понедељак, 22. април 2019. у 13.00
Архив Војводине

Изложба радова Гестови градске свакодневице – препознавање ликовних феномена у окружењу и њихов утицај на личну поетикупредставља завршни докторски уметнички пројекат проф. Александра Ботића и биће отворена у понедељак, 22. априла 2019. у 13 часова у Архиву Војводине. На њој су изложени графички листови настали у оквиру овог истраживања.

Аутор о изложби
У средишту мог докторског уметничког пројекта јесте интиман естетски доживљај препознатих ликовних феномена града и гестова урбаног окружења, као и анализа њиховог утицаја на личну поетику: истраживање посредног, индиректног утицаја живота у граду, који свим својим сегментима, како оним визибилнм тако и невидљивим али суштинским, попут вируса улази у тело уметника и одатле тражи излаз. Нешто што се увуче уметнику под кожу, нешто са чиме се он саживи и што из њега избије у виду уметничког дела. Нешто што га апсолутно одреди у његовој уметничкој поетици.

Циљ овог уметничког истраживања је анализа гестуалног цртежа и његово ново, лично тумачење као „геста свакодневице“, практична примена препознатих, забележених и у медиј графике пренесених ликовних феномена који свакодневно настају и нестају пред мојим, али и очима других људи у градским срединама.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.