Javna prezentacija doktorskog umetničkog projekta – izložba radova prof. Aleksandra Botića

IMG_7831
}}

Izložba radova prof. Aleksandra Botića
Doktorski umetnički projekat
Ponedeljak, 22. april 2019. u 13.00
Arhiv Vojvodine

Izložba radova Gestovi gradske svakodnevice – prepoznavanje likovnih fenomena u okruženju i njihov uticaj na ličnu poetikupredstavlja završni doktorski umetnički projekat prof. Aleksandra Botića i biće otvorena u ponedeljak, 22. aprila 2019. u 13 časova u Arhivu Vojvodine. Na njoj su izloženi grafički listovi nastali u okviru ovog istraživanja.

Autor o izložbi
U središtu mog doktorskog umetničkog projekta jeste intiman estetski doživljaj prepoznatih likovnih fenomena grada i gestova urbanog okruženja, kao i analiza njihovog uticaja na ličnu poetiku: istraživanje posrednog, indirektnog uticaja života u gradu, koji svim svojim segmentima, kako onim vizibilnm tako i nevidljivim ali suštinskim, poput virusa ulazi u telo umetnika i odatle traži izlaz. Nešto što se uvuče umetniku pod kožu, nešto sa čime se on saživi i što iz njega izbije u vidu umetničkog dela. Nešto što ga apsolutno odredi u njegovoj umetničkoj poetici.

Cilj ovog umetničkog istraživanja je analiza gestualnog crteža i njegovo novo, lično tumačenje kao „gesta svakodnevice“, praktična primena prepoznatih, zabeleženih i u medij grafike prenesenih likovnih fenomena koji svakodnevno nastaju i nestaju pred mojim, ali i očima drugih ljudi u gradskim sredinama.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.