Scroll Top

Упуство за за регистрацију и добијање приступа СОВА платформи за студенте Академије уметности

baner-ac-
}}

Упуство за за регистрацију и добијање приступа СОВА платформи за студенте Академије уметности

Поштоване студенти,

У наставку је допис, односно обавештење Академије уметности Нови Сад по питању организације онлајн наставе путем СОВА универзитетске платформе за учење на даљину:

1. Наставницима и сарадницима Академије уметности се предочава могућност да са студентима организују онлајн предавања или да користе СОВА платформу према упуству Игора Жунића, стручнотехничког сарадника/wеб администратора Академије уметности.
2. Према стандардизацији и правлинику о коришћењу СОВА платформе, потребно је да сви студенти који желе да наставе са коришћење платформе такође попуне онлајн формулар (који се налази у упутству, тачка 3.) јер ће предмети бити организовани по школским годинама (за сваку школску годину посебно предмет, може се клонирати од претходне године тако да не морате поново да развијате предмет од нуле).

Упуство

Кораци за регистрацију и добијање приступа СОВА платформи за студенте АУНС:

Студенти по аутоматизму добијају УНС мејл (обавештење им се шаље на емаил који су оставили приликом уписа). Када добију потврду да им је креиран налог и генерисана лозинка потребно је да ураде следеће:

1. Регистрација на Сову: Кад добијете потврду да вам је отворен УНС емаил, активирајте Ваш налог на Сова платформи тако што ћете приступити сајту на https://sova.uns.ac.rs/ и улоговати се са креденцијалима истим као за УНС маил. (корисничко име: mejl.uns.ac.rs/лозинка: лозинка за приступ унс мејлу)
2. Приступ предметима: На листи предмета у категорији “Академија уметности”, у актуелној школској години (2020/21) пронађите ваше предмете и пријавите се за приступ или за конкретан предмет контактирајте предметног наставника/асистента да вас упише на исти.

3. Онлајн формулар можете преузети ОВДЕ.

Напомена: за све информације везано за Сова платформу обратити се Игору Жунићу на следећи мејл: igorzunic@uns.ac.rs

Проф. Синиша Бокан, декан

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.