Scroll Top

Јавна презентација “Транспарентност и рефлексија – променљивост просторних односа дела и његовог окружења” проф. Мирјане Благојев

Mira Blagojev
}}

Јавна презентација
“Транспарентност и рефлексија – променљивост просторних односа дела и његовог окружења”
Проф. Мирјана Благојев
Четвртак, 4. април 2019. године у 19.00
Галерија Огранка САНУ у Новом Саду, Платонеум
Николе Пашића 6
Нови Сад,

Јавна презентација практичног дела докторског уметничког пројекта “Транспарентност и рефлексија – променљивост просторних односа дела и његовог окружења” проф. Мирјане Благојев, са Катедре за вајарство Департмана ликовних уметности биће одржана у Галерији Огранка САНУ, Платонеум у четвртак, 4. априла 2019. са почетком у 19 часова.

О изложби
Изложба представља завршни део мог докторског уметничког пројекта. На њој су изложена одабрана дела која сам представила на истраживачким изложбама током 2018. године, као и модели и пројектна решења за скулптуре великог формата конципиране за јавни простор која су произашла из тог истраживања. У овим радовима испитујем однос дела и његовог окружење користећи особине транспарентности и рефлексије, а стакло и огледало као основни материјал. Поље истраживања односи се на скулптуру и инсталацију. У овим радовима истражујем различите проблематике: однос дела и његовог окружења, однос унутрашњег и спољашњег простора дела, перспективу у тродимензиналним објектима и деформацију простора, светло и сенку у скулптури и инсталацији. Све ове појаве истражујем са два аспекта: као просторне манифестације и као рефлексије, односно промишљања на одређене теме. Сваки рад повезан је са контекстом одређеног места или догађаја.

Проф. Мирјана Благојев

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.