Izložba/performans projekta From Noise to Sound

POZIVNICA-WEB-srb (1) From nois to sound
}}

Izložba/performans
From Noise to Sound
Subota, 01. jun 2019. u 20.00
Kulturna stanica Svilara

Izložba – performans u okviru međunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom FROM NOISE TO SOUND svečano će biti otvorena u subotu, 1. juna 2019. godine u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 20 časova.

Izložba/performans predstavlja ključnu aktivnost međunarodnog projekta „FROM NOISE TO SOUND“ koji se finansira sredstvima Međunarodnog višegradskog fonda (International Visegrad Fund).

Tema projekta je savremena skulptura u Novom Sadu, a na izložbi/performansu će biti predstavljene zvučne instalacije koje su napravljene od vojnog otpada u čiju izradu su bili uključeni umetnici, naučnici, profesori i studenti iz Novog Sada, Poznanja, Pečuja i Banske Bistrice.
Na izložbi 1. juna studenti-muzičari iz sva četiri grada izvodiće kompozicije posebno komponovane za ovu priliku.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Predviđeno je takođe pretpremijerno izvođenje kompozicija na instalacijama na nekoliko lokacija u centru grada tokom petka, 31. maja 2019. u popodnevnim časovima. Cilj ovih kratkih izvođenja je stvaranje interakcije sa prolaznicima u gradu – ljudima koji “koriste” javni prostor kako bi privukli pažnju građana na značaj umetnosti u javnom prostoru i uticaj koji savremena skulptura / instalacija može da ima na njihov svakodnevni život.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.