Scroll Top

Изложба/перформанс пројекта From Noise to Sound

POZIVNICA-WEB-srb (1) From nois to sound
}}

Изложба/перформанс
From Noise to Sound
Субота, 01. јун 2019. у 20.00
Културна станица Свилара

Изложба – перформанс у оквиру међународног пројекта Академије уметности под називом FROM NOISE TO SOUND свечано ће бити отворена у суботу, 1. јуна 2019. године у Културној станици Свилара са почетком у 20 часова.

Изложба/перформанс представља кључну активност међународног пројекта „FROM NOISE TO SOUND“ који се финансира средствима Међународног вишеградског фонда (International Visegrad Fund).

Тема пројекта је савремена скулптура у Новом Саду, а на изложби/перформансу ће бити представљене звучне инсталације које су направљене од војног отпада у чију израду су били укључени уметници, научници, професори и студенти из Новог Сада, Познања, Печуја и Банске Бистрице.
На изложби 1. јуна студенти-музичари из сва четири града изводиће композиције посебно компоноване за ову прилику.

Улаз на изложбу је слободан.

Предвиђено је такође претпремијерно извођење композиција на инсталацијама на неколико локација у центру града током петка, 31. маја 2019. у поподневним часовима. Циљ ових кратких извођења је стварање интеракције са пролазницима у граду – људима који “користе” јавни простор како би привукли пажњу грађана на значај уметности у јавном простору и утицај који савремена скулптура / инсталација може да има на њихов свакодневни живот.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.