Scroll Top

ДЕМУСИС: Гостовање проф. Ритис Амбразевичиуса са Академије за музику и позориште у Виљнусу (Литванија) на Академији уметности Нови Сад

ric
}}

ДЕМУСИС: Гостовање проф. Ритис Амбразевичиуса са Академије за музику и позориште у Виљнусу (Литванија) на Академији уметности Нови Сад

Проф. Ритис Амбразевичиуса са Академије за музику и позориште у Виљнусу (Литванија) у оквиру пројекта ДЕМУСИС боравио је на Академији уметности Нови Сад у студијској посети у периоду од 05. до 09. децембра 2022.

Проф. Ритис Амбразевичиуса дружио се са студентима дизајна звука и музичке продукције у оквиру дводневног предавања. Први дан проф. Ритис фокусирао се на детаљан опис и анализу тога како човек чује и како перципира тонове акустичних инструмената у различитим околностима, а други део посветио је веома значајној теми “Акустика и архитектура”.

Другог дана предавања проф. Ритис се базирао на појашњавању начина рада говорног апарата, како у сврху говора, тако и у сврху певања у различитим жанровима музике, од класичног соло певања до поп музике. Такође, он се током излагања осврнуо и на настајање звука код трзачких жичаних инструмената.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.