Scroll Top

Изложба радова “Вертикале у Теракоти”

Igor Smiljanić Vertikale SULUV
}}

Игор Смиљанић / ВЕРТИКАЛЕ У ТЕРАКОТИ
Понедељак, 25. март 2019. у 19.00
Галерија СУЛУВ
Нови Сад

У понедељак, 25. марта, у 19 часова у Галерији СУЛУВ биће отворена изложба скулптура “Вертикале у теракоти” Игора Смиљанића, стручног сарадника на Катедри за вајарство Департама ликовних уметности.  Изложба ће трајати до 4. априла 2019.

О изложби  
Вертикалност у природи и у уметности је моје интересовање као мотив вајарског стваралаштва. Усправна и искошена стабла у хибернацији у којој се налазе делују импресивно. Такође и други чиниоци, жбуње, група стабала, мотивишу ме за настанак скулптура. Моје скулптуре у теракоти су сачињене од делова. Системом репетиције и умножавања долазим до целина које су углавном већег и великог формата. Називи скулптура су често сегмент, сегменти итд. Зато што су састављени од мноштва елемената. Перманентна пасионираност према вертикалности и стуболикости је била разлог за моје интересовање за вајарску уметност. Стуб је чврст ослонац у природи и човековом искуству при грађењу станишта за себе. У једном историјском тренутку је стуб постао и предмет уметничког истраживања. Ова изложба је конципирана као поставка једне вертикалне скулптуре великог формата и неколико скулптура мањег формата.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.