Scroll Top

Комеморативни скуп поводом смрти Маријана Егића

Marijan Egic 1
}}

Комеморативни скуп поводом смрти Маријана Егића

Комеморативни скуп поводом смрти Маријана Егића, редовног професора у пензији на Катедри за дувачке инструменте Департмана музичке уметности биће одржан у четвртак, 09. децембра 2021. у Мултимедијалном центру Академије уметности Нови Сад са почетком у 12:30.

Маријан Егић, (1931-2021) флаутиста. Завршио је Средњу музичку школу “Исидор Бајић” у Новом Саду, а дипломирао на Музичкој академији у Београду 1962. године, у класи проф. Јакова Срејовића. Од 1945. до 1953.  године радио је у оркестру Југословенске народне армије, а затим и као соло-флаутиста Опере Српског народног позоришта и Новосадске филхармоније од 1953. до 1957. године. 1957. године прешао је за професора флауте у Музичку школу Исидор Бајић, а од 1981. године је доцент, а затим ванредни и редовни професор на Академији уметности Нови Сад. Као концертант и члан Новосадског камерног ансамбла наступао је у многим местима Војводине и снимао за Радио телевизију Нови Сад.

На репертоару је имао сва значајнија дела писана за флауту.

Одшколовао је генерације флаутиста, који данас заузимају неизмерно важна места на музичкој сцени града, покрајине и шире. Његови бивши студенти данас су професори флауте и директори у обе новосадске музичке школе, солисти у Опери Српског народног позоришта, професори флауте и камерне музике на Академији уметности Нови Сад.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.