Scroll Top

Скулптура у теракоти – нови студијски програм

WEB 2018
}}

Нови студијски програм
Специјалистичке академске студије
Скулптура у терактори

Центар за ликовну и примењену уметност “Тера” из Кикинде промовисао се на овогодишњем Сајму Art Expo и том приликом заједно са Академијом уметности у оквиру Сајма овразовања “Путокази” промовисао нови студијски програм Скулптура у Теракоти.

Студијски програм Скулптура у теракоти су једногодишње специјалистичке академске студије другог степена, из области Ликовне уметности, акредитоване 2017. године, а упис прве генерације студената је планиран за школску 2018/2019. годину, на Академији уметности у Новом Саду – Департман ликовних уметности.

Студијски програм је осмишљен кроз стручну сарадњу две институције: Академије уметности у Новом Саду и Интернационалног симпозијума „Тера“ у Кикинди, где ће студенти имати прилику да два семестра усавршавају своја знања и вештине из уже области Вајарства у теракоти (60 ЕСПБ) и стекну звање – Специјалиста ликовни уметник. Исход процеса студирања је стицање стручног академског образовања којим су обухваћена напредна практична и теоретска знања из области медија теракоте.

Студијски програм Скулптура у теракоти подразумева једногодишње студије другог нивоа, које се уписују након завршених мастер академских студија.

Програм је акредитован у оквиру Академије уметности Нови Сад, Департмана ликовних уметности, Катедре за вајарство, а реализује се у сарадњи са Центром за ликовну и примењену уметност “Тера” у Кикинди и пружа могућност студирања и студентима са других академија.

Настава се реализује већим делом у Кикинди, у просторима Међународног симпозијума скулптуре “Тера”, који оптималним просторно-технолошким условима гарантује висок квалитет студија. Студентима су на располагању: атеље Тера, Музеј, библиотека и други битни садржаји.

Након завршених студија, студент стиче назив Специјалиста ликовни уметник.

Циљ студијског програма Скулптура у теракоти је да се кроз усвајање теоријских и практичних вајарско-технолошких знања у области медија теракоте едукују самостални ликовни уметници као комплексне и слободне уметничке личности, друштвено одговорне, способне да се самостално баве уметничким стваралаштвом.

Исход процеса студирања је стручњак са академским образовањем које обухвата напредна практична и теоретска знања из области медија теракоте.

 

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.