Scroll Top

Мастер изложба “Четири минута тишине” Немање Миленковића

Instagram format plakata
}}

Мастер изложба “Четири минута тишине” Немање Миленковића

Мастер изложба „Четири минута тишине“, студента Немање Миленковића биће свечано отворена у четвртак 22. априла 2021. у Галерији Архива Војводине са почетком у 18 часова.

Изложба је отворена до 7. маја, сваког радног дана од 7:30 до 16:30 часова.
Мастер изложба „Четири минута тишине“ представља резултат двогодишњег уметничког истраживања четири студије случаја убиства активисткиња за животињска права. Основна иницијатива за овакав предмет истраживања јесте интернет чланак WOMEN THAT GAVE THEIR LIVES FOR ANIMAL RIGHTS који је аутора навело на претходно истраживање у завршној години основних студија. Циљеви овог истраживања подразумевају експериментисање са различитим начинима медијског изражавања ради испитивања сопствених могућности да се идеја реализује и артикулише, испитивање досадашњих начина истраживања који су доминантни у уметничкој пракси, као и актуелизација случаја чији су наративи поучни и отвореног карактера за нова тумачења када бивају смештени у галеријски контекст.

Немања Миленковић, рођен 1996. године у Новом Саду. Основне студије завршио је 2019. године на Академији уметности Нови Сад, студијски програм сликарство у класи проф. Драгана Матића, а исте године уписује мастер студије под његовим менторством. Од 2020. године ради као сарадник у настави на Катедри за сликарство, Департмана ликовних уметности на Академији уметности Нови Сад. До сада је свој рад приказао на 11 самосталних изложби, а учествовао је на преко 30 групних изложби. Добитник је више признања и награда од којих издваја Годишњу награду Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине СЛИКАЊЕ (2019.) и награду за освојено 3. место на изложби ЗБОГОМ БАЛКАН?ЗБОГОМ БАЛКАН! у организацији Удружења алумниста Уједињеног Краљевства у Црној Гори, Амбасаде Велике Британије у Подгорици и Центра за савремене умјетности Црне Горе (2018.). Тренутно учествује у пројекту COMMOS – Замишљање институције будућности у оквиру Гете Института у Београду. Члан је СУЛУВ-а и Шок задруге (Еx Арт Клиника), где уређује ликовни програм.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.