Посета амбасадора Краљевине Норвешке господина Бјорнстада Академији уметности

#
}}

Посета амбасадора
Краљевине Норвешке господина Бјорнстада
Академијa уметности

Арне Санес Бјорнстад, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији заједно са супругом, госпођом Бјорнстад посетио је данас Академију уметности.

Проф. Синиша Бокан, декан Аакдемије уметности упознао је амбасадора господина Бјорнстада са радом Академије уметности. Током посете обишли су сликарске атељее где су се упознали са радом студената треће и четврте године сликарства. Проф. Драган Живанчевић представио им је рад студијског програма Нови ликовни медији и издвојио уметнички допринос и рад на пројекту при изради првог хуманоидног робота у Србији, познатијег као робота Марка.

Домаћини са Академије уметности детаљније су упутили амбасадора Краљевине Норвешке у сарадњу Академије коју је остварила са Норвешком у оквиру програма мобилности студенати и особља Ерасмус плус. Са гостима се дефинисала даља сарадња у уметничкој делатности и доприносу Академије уметности у активностима Амбасаде Краљевине Норвешке у Србији.

Посети амбасадора Краљевине Норвешке Академији уметности поред декана, присуствовали су: проф. др Дубравка Лазић, продекан за уметнички рад и проф. Босиљка Зиројевић Лечић, шеф Департмана ликовне уметности.

Сродне вести