Перформанс поводом затварања изложбе у САНУ

#
}}

Перформанс поводом затварања изложбе у САНУ
Петак, 29. март 2019. у 18.00
Огранак САНУ
Нови Сад

What is this exhibition doing here? је наслов перформанса који се одржава поводом затварања изложбе „Транспозицијски дискурс идентитета и простора“, у галерији огранка САНУ, у петак, 29. марта 2019. године у 18 часова.

Радијска емисија креирана уживо преко две тастатуре у дијалогу између Дарија Медић и Сунчице Пасуљевић Кандић, стручне сараднице на Департману ликовних уметности покренуће разговор о институцијама културе и знања данас, као и о савременој новомедијској уметности. Разговор ће бити изведен преко синтетичког гласа Google translate сервиса, као део рада емитовање је двосмерни канал, који нуди свим заинтересованима да се емитују кроз спајање сопствених web browsera са програмом.

Инспирација за назив перформанса долази из књиге утисака САНУ галерије, у оквиру које се нашао један занимљив коментар, који гласи “Мало смела изложба за САНУ. Боље би било да је у Музеју савремене уметности (мислим да не приличи за овај простор).”

Дођите и сазнајте каквом разговору овај инспиративан коментар може да нас одведе и укључите се у радио програм преко својих телефона на лицу места.

Сродне вести