Scroll Top

IN MEMORIAM Никола Стојановић Кокола (1950-2023)

}}

IN MEMORIAM Никола Стојановић Кокола (1950-2023)

Проф. мр Арх. Никола Стојановић – Кокола (1950-2023) дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду код проф. Богдана Богдановића и Ивана Антића (1975). Постдипломске студије завршио је на Архитект сколен у Аархусу (Данска) у класи проф. Нилс Оле Лунда. Радио је у више архитектонских бироа (“Архитект”) и у Заводу за заштиту споменика града Новог Сада.

Био је редовни професор на Департману ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду, где је био запослен од 1991. године. Самостално или у тимовима је учествовао на више архитектонских, урбанистичких и вајарских конкурса где је освојио више награда и признања. Поред архитектуре, бавио се есејистиком и публицистиком, као и концептуалном уметношћу и визуелном поезијом.

Излагао на више изложби проширених медија (Галерија сувремене умјетности, Загреб; Салон Музеја савремене уметности, Београд, 1974). Приредио је више самосталних изложби на којима је представио опус акварела (Нови Сад, Кикинда, Сремски Карловци). Био је члан удружења ликовних и примењених уметника Војводине (УПИДИВ) и Друштва архитекта Нови Сад (ДаНС).

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.