Scroll Top

Јавна презентација докторског уметничког пројекта Валентине Ненашеве: Имагинариум Сергеја Прокофјева: карактерни „путокази“ нотног писма

Valentina Nenaseva
}}

Јавна презентација докторског уметничког пројекта Валентине Ненашеве:
Имагинариум Сергеја Прокофјева: карактерни „путокази“ нотног писма
Четвртак, 01. септембар 2022. у 20.00
Синагога, Нови Сад

Јавна презентација докторског уметничког пројекта Валентине Ненашеве под називом “Имагинариум Сергеја Прокофјева:карактерни „путокази“ нотног писма” одржаће се у четвртак, 01. септембра 2022. са почетком у 20 часова у Синагоги.

Програм концерта можете погледати ОВДЕ.

Валентина Ненашева рођена 28.11.1982. године у Ташкенту (Узбекистан), клавир је почела да свира са седам година. Основно и средње музичко образовање стекла у Централној Музичкој Школи „Успенски“ у Ташкенту. Још као млада наступала је са оркестром Радио Телевизије Ташкент свирајући концерт Ј.С. Баха ф-мол као и концерт Шопена ф – мол. 1996. године освојила је трећу награду на такмичењу младих пијаниста које се одржавало у Алма-Ата (Казахстан).

Такође гаји велику љубав према камерној музици и 1998. године добија стипендију „Pro Corda Chamber Music School“ под патронатом професора са Royal Music Academy где је похађала курс камерне музике у класама Проф. Јамеса Кирбyа (клавир), Проф. Роберта Маxа (виолончело) и Итзхака Расхковског (виолина). 2000. године осваја прву награду на Републичком такмичењу. Исте године је примљена у класу проф. Ивана Гајана (ученика Станислава Нејгауза) на Академију музичких уметности у Братислави.Током студија наступала је као солиста и камерни извођач, такође је похађала мајсторске курсеве код Јелене Рицхтер, Ајрапетиана (РУС), Алексеја Султанова (САД). 2004. године одлази на усавршавање из предмета корепетиција на конзерваторијум Н. Римског-Корсакова у класу проф. Ирине Богачеве (Санкт Петербург). После успешног завршетка студија уписује Магистарске студије у класи проф. Ирис Кобал на Академији уметности у Новом Саду. У току студија је радила као стручни сарадник – корепетитор на Катедри за дувачке инструменте и од 2009. као асистент у класи проф. Мартиновића на Катедри за клавир. Тренутно предаје корепетицију на Катедри за клавир Департмана музичке уметности Академије Уметности у Новом Саду. Као солиста и камерни музичар наступала је на музичким подијумима како у иностранству тако и у Србији. За РТВ је снимила композицију „Gaspard de la nuit 3 poems pour piano d’apres Aloysius Bertrand“ Мориса Равела. Успешно је сарађивала са аустријским флаутистом проф. др. Арт. Норбертом Гирлингером, саксофонистом Срђаном Пауновићем. Са посебним задовољством наступала је са ТАЈЈ Квартетом. Од 2013. године наступала је са Робертом Лакатошем и Марком Млетићем као члан ансамбла „ВАЛМАРО ТРИО“.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.