Javna prezentacija doktorskog umetničkog projekta Valentine Nenaševe: Imaginarium Sergeja Prokofjeva: karakterni „putokazi“ notnog pisma

Valentina Nenaseva
}}

Javna prezentacija doktorskog umetničkog projekta Valentine Nenaševe:
Imaginarium Sergeja Prokofjeva: karakterni „putokazi“ notnog pisma
Četvrtak, 01. septembar 2022. u 20.00
Sinagoga, Novi Sad

Javna prezentacija doktorskog umetničkog projekta Valentine Nenaševe pod nazivom “Imaginarium Sergeja Prokofjeva:karakterni „putokazi“ notnog pisma” održaće se u četvrtak, 01. septembra 2022. sa početkom u 20 časova u Sinagogi.

Program koncerta možete pogledati OVDE.

Valentina Nenaševa rođena 28.11.1982. godine u Taškentu (Uzbekistan), klavir je počela da svira sa sedam godina. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Centralnoj Muzičkoj Školi „Uspenski“ u Taškentu. Još kao mlada nastupala je sa orkestrom Radio Televizije Taškent svirajući koncert J.S. Baha f-mol kao i koncert Šopena f – mol. 1996. godine osvojila je treću nagradu na takmičenju mladih pijanista koje se održavalo u Alma-Ata (Kazahstan).

Takođe gaji veliku ljubav prema kamernoj muzici i 1998. godine dobija stipendiju „Pro Corda Chamber Music School“ pod patronatom profesora sa Royal Music Academy gde je pohađala kurs kamerne muzike u klasama Prof. Jamesa Kirbya (klavir), Prof. Roberta Maxa (violončelo) i Itzhaka Rashkovskog (violina). 2000. godine osvaja prvu nagradu na Republičkom takmičenju. Iste godine je primljena u klasu prof. Ivana Gajana (učenika Stanislava Nejgauza) na Akademiju muzičkih umetnosti u Bratislavi.Tokom studija nastupala je kao solista i kamerni izvođač, takođe je pohađala majstorske kurseve kod Jelene Richter, Ajrapetiana (RUS), Alekseja Sultanova (SAD). 2004. godine odlazi na usavršavanje iz predmeta korepeticija na konzervatorijum N. Rimskog-Korsakova u klasu prof. Irine Bogačeve (Sankt Peterburg). Posle uspešnog završetka studija upisuje Magistarske studije u klasi prof. Iris Kobal na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U toku studija je radila kao stručni saradnik – korepetitor na Katedri za duvačke instrumente i od 2009. kao asistent u klasi prof. Martinovića na Katedri za klavir. Trenutno predaje korepeticiju na Katedri za klavir Departmana muzičke umetnosti Akademije Umetnosti u Novom Sadu. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je na muzičkim podijumima kako u inostranstvu tako i u Srbiji. Za RTV je snimila kompoziciju „Gaspard de la nuit 3 poems pour piano d’apres Aloysius Bertrand“ Morisa Ravela. Uspešno je sarađivala sa austrijskim flautistom prof. dr. Art. Norbertom Girlingerom, saksofonistom Srđanom Paunovićem. Sa posebnim zadovoljstvom nastupala je sa TAJJ Kvartetom. Od 2013. godine nastupala je sa Robertom Lakatošem i Markom Mletićem kao član ansambla „VALMARO TRIO“.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.