Scroll Top

DEMUSIS: гостујуће предавање „Предузетништво у високом музичком образовању: политичка коректност или неопходност?“ Мартин Прхал (Хаг)

1demusis logo color
}}

DEMUSIS: гостујуће предавање „Предузетништво у високом музичком образовању: политичка коректност или неопходност?“ Мартин Прхал (Хаг)
Косовска 33, учионица Ц9
28.10.2022. у 13.00

Мартин Прхал, проректор Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), одржаће предавање „Предузетништво у високом музичком образовању: политичка коректност или неопходност?“ у петак, 28.10.2022. у 12 сати, у Косовској 33, учионица Ц9.

Током свог боравка на Академији уметности, проректор Прхал ће говорити о различитим начинима и могућностима повезивања предузетничког приступа музици са уметничким идентитетом, извођачком и истраживачком праксом, као и професионалном интеграцијом.

Ова посета реализује се у оквиру пројекта ДЕМУСИС Еразмус+ програма Изградње капацитета у високом образовању: http://www.demusis.ac.rs/

Мартин Прхал је високо музичко образовање стекао на Конзерваторијуму у Утрехту (Холандија) као виолончелиста и педагог, а затим и на диплому мастера музикологије на универзитету у истом граду. У периоду од 2001–2011. године био је на челу Европске асоцијације конзерваторијума – АЕЦ, значајно доприневши развоју експертизе у области управљања ЕУ пројектима у области музике, нарочито кроз више програма финансираних од стране ЕУ, као и кроз праћење импликација примене Болоњске конвенције на високо музичко образовање у Европи. Од 2014–2020. деловао је као председник Одбора организације MusiQuE – независне европске агенције за побољшање квалитета и акредитације у области високог музичког образовања. Поред тога, од 2020. године је потпредседник је Европске академије за камерну  музику – ECMA.

На месту проректора Краљевског конзерваторијума у Хагу налази се од 2011. године, где је првенствено посвећен раду на развоју студијских програма, контролe квалитета и међународне сарадње.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.