Scroll Top

Композиција Ђорђа Марковића изабрана на конкурсу међу 750 поднесака из целог света за концертну сезону ансамбла за савремену музику Reconsil из Беча

Đordje Markovic
}}

Композиција Ђорђа Марковића изабрана на конкурсу међу 750 поднесака из целог света за концертну сезону ансамбла за савремену музику Reconsil из Беча

Композиција Ђорђа Марковића, стручног сарадника са Департмана музичке уметности изабрано је на конкурсу међу 750 поднесака из целог света, а сва изабрана дела, (10) биће презентована на три целовечерња концерта која ће се реализовати током наредне концертне сезоне еминетног ансамбла за савремену музику Reconsil из Беча.

Сваки од концерата носи име по једној од композиција које ће се наћи на програму ансамбла за савремену музику Reconsil. Један концерт носи назив по композицији Detleva Müller-Siemensa (професора композиције на државном Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу), други носи назив по делу Ивана Буфа (професора композиције на Академији за извођачке уметности у Братислави, Словачка) и трећи носи назив по делу Ђорђа Марковића „(Inter)actions„ које је компоновано 2019. за Klangforum у Бечу.

Програм концертне сезоне можете погледати ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.