Scroll Top

Мајсторски курс за соло певаче са Андреом Солинасом (ОТКАЗАНО)

gf
}}

Мајсторски курс за соло певаче и корепетиторе (ОТКАЗАНО)

Услед погоршања епидемиолошке ситуације у земљи, мајсторски курс за соло певаче и корепетиторе са Андреом Солинасом се отказује. 

Интензивни мајсторски курс соло певања одржаће се у оквиру А – фест фестивала Департмана музичке уметности у организацији Академије уметности у Новом Саду.

Датум одржавања мајсторског курса је од 04. – 07. децембра 2020. године.

Због епидемиолошке ситуације број места/учесника је ограничен.

 

Андреа Солинас (биографија)

Рођен у Сасарију 1985. године, започео је музичке студије са 9 година на конзерваторијуму у свом родном граду; дипломирао је клавир у 21. години са највишим оценама, примљен је на курсеве за специјализацију клавира на Музичкој академији у Пинеролу и, касније, на Музичкој школи у Фијезолеу, имајуц́и тако прилику да уметнички сазрева са одличним међународно реномираним пијанистима као што су Енрико Стелини, Пјетро де Марија и Андреа Лукезини.

Након што је започео националну и међународну соло каријеру, постигавши успех код публике и критике, врло млад је остварио интензивну сарадњу с оперским певачима у Италији и иностранству (редовно сарађује с тенором Пјером Претијем од 2012), радец́и као корепетитор у позориштима као што су: Театро “В. Емануеле” у Месини, Пучинијев фестивал у Торре дел Лаго, Азербејџанско оперско позориште, Фондација Арена ди Верона и Театро “Г. Верди” у Трсту.

Прикључио се диригентском студију оркестра са 22 године учешц́ем на разним курсевима обуке на територији Италије, док је похађао курс композиције на Конзерваторијуму у Сасарију. Уписао је двогодишњи курс специјализације за оркестарско дириговање на Конзерваторијуму „Г. Верди“ у Милану 2012. године, под вођством Виторија Паризија, на којем је након неколико година успешно дипломирао.

Асистент је маестра Бруна Николија, маестра Франческа Ивана Чампе, маестра Јордија Бернацера, а од 2018. године ради са маестром Ђанлуком Марчаном, започињући сарадњу у Српском народном позоришту у Новом Саду, где је од јуна 2019. године постао гостујуц́и диригент, диригујуц́и опере као што су Риголето, Севиљски берберин, Фауст, Боеми и Мадам Батерфлај.

Започео је 2020. године турнеју у Кини с оркестром Српског народног позоришта, а у фебруару је потписао уговор на годину дана као шеф диригент оркестра Опере и балета у Самсуну у Турској.

 

ПРИЈАВУ ЗА ИНТЕНЗИВНИ МАЈСТОРСКИ КУРС ЗА СОЛО ПЕВАЧЕ И КОРЕПЕТИТОРЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.