Scroll Top

IN MEMORIAM Дијана Козарски, ред. проф.

Dijana Kozarski 2
}}

IN MEMORIAM Дијана Козарски, ред. проф.

С тугом и поштовањем опраштамо се од редовног професора Академије уметности Нови Сад Дијане Козарски, истакнутог уметника и цењеног педагога у пољу уметничке игре. Рад, стручност и етичке вредности које је професорица Козарски  посветила студентима Академије уметности у Новом Саду неће никада бити заборављене.

Дијана Козарски је рођена 01.10.1965, године у Беранима (Иванград). Похађала је балетску школу „Лујо Давичо“ у Београду од 1977-84. године. Дипломирала је 1984.године, тада је већ била члан балетског ансамбла СНП-а у Новом Саду. Школску 1980/81. годину борави у Московској државној балетској школи где изучава класичан балет, историјске игре и народно – карактерне игре. Од 1984. године је солиста у представама балета СНП-а, а од 1994.године првак балета матичне куће и примабалерина. Носилац  је златних и бронзаних одличја са Југословенских балетских такмичења, као и шест годишњих позоришних признања за изузетно уметничко остварење и највишег признања СНП-а, Златне плакете Јован Ђорђевић.

У вишедеценијском раду одиграла је преко 300 представа солистичког балетског репертоара и остварила преко 40 улога класичног, неокласичног, кореодрамског и савременог уметничког израза.

Од 2004. запослена је на Академији уметности Нови Сад, на Департману драмске уметности на предмету Игре у оквиру студијских програма Глума на српском језику и Глума на мађарском језику.

Професионални живот Дијане Козарски обележила је искрена великодушност, способност да буде пример другима и вештина да ради напорно, али са радошћу.

Колектив Академије уметности Нови Сад изражава дубоко саучешће породици и пријатељима Дијане Козарски.

Сећање на Дијану Козарски заувек ће остати у нашим срцима.

Сахрана ће се обавити у петак, 29. октобра 2021.  на Новом гробљу са почетком у 9:45.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.